Fotograf: Montage

INFÖR Kvartsfinal #2: Borås-Uppsala

Uppsala Basket körde över Borås Basket i den första kvartsfinalen. Räkna med ett otroligt revanschsuget Borås i kvällens match. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: Borås Basket-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, kvartsfinal 2
När: Måndag 3 april, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Efter den förnedrande mardrömsförlusten i Uppsala på lördagskvällen har Borås Basket hunnit komma hem, sova ut och träna ordentligt. Redan ikväll är det dags för den andra matchen i kvartsfinalserien. På hemmaplan den här gången och vikarierande tränaren Henrik Carlsson har gjort och gör allt i sin makt för att Borås ska kunna kvittera slutspelsserien.

Borås fick en mardrömsstart på 2017 års slutspel. 28-8 efter en period och 53-20 efter två perioder säger allt. Matchen var körd redan i halvtid och Henrik Carlsson fann det lika bra att lufta sin bänk ordentligt under matchens andra hälft.
– Inget stämde. Vi var inte på tårna. Men vi har heller inga ursäkter. Vi hade betonat mycket att det skulle bli tufft. När det sedan rann iväg så blev det en kollektiv kollaps, säger Carlsson till klubbens hemsida.

Efter en förlust med siffror så stora som 91-52 kan det vara lätt att gräva ner sig helt. Men ser man nyktert på helheten så står det faktiskt bara 1-0 till Uppsala i en serie som ska avgöras i bäst av fem matcher.
– Jag vaknade tidigt i morse (läs söndag), bryggde en stor kanna kaffe och satte mig ner och analyserade matchvideon. Jag ville ta reda på så mycket som möjligt och se vad vi kunde göra annorlunda. Men allra mest handlar det såklart om attityd och inställning. Spelarna måste inse att det är slutspel nu, säger Borås-tränaren.

Något annat som definitivt blir annorlunda nu jämfört med i den första kvartsfinalen är arenan. Hemmaplan har visat sig betyda väldigt mycket i årets basketliga – och faktum är att Borås vunnit båda hemmamatcherna mot Uppsala klart tidigare under säsongen; 78-66 och 87-71.
– Det blir skönt för alla att komma hem. Boråshallen och hemmapubliken ger extra energi. Jag tror att vi kommer att få en rejäl ”boost” av publiken, säger Carlsson.

Uppsala rivstartade som sagt kvartsfinalen mot Borås och imponerade stort i IFU Arena i lördags. Bakom segersiffrorna 91–52 låg ett starkt defensivt arbete där Uppsalas spelare ständigt fanns på plats med en hand i ansiktet på alla Borås spelare. Få räknar dock med en repris när matchserien fortsätter i Boråshallen under måndagskvällen. Hemmalaget kommer att vara revanschsuget som få.
– Det kommer bli betydligt tuffare. Borås kommer åka hem och analysera det här, ladda om och göra allt för att bevisa att de kan spela med oss, sa Uppsalas Andreas Person till UNT.se efter lördagsmatchen.

Kevin Gaines, tränare i Uppsala:
– Det här är bara en match, det står fortfarande bara 1–0 i matcher. Det kommer att bli en tuff match i Borås. De har bara förlorat fyra matcher på sin hemmaplan. Vi måste göra samma hårda jobb.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås kommer till spel utan Fredrik Andersson. Sedan tidigare saknas John Brändmark, Anton Almqvist och tränaren Jonte Karlsson.

I Uppsala är Oluoma Nnamaka åter disponibel för spel. Han missade lördagens match.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
8/11: Borås Basket – Uppsala Basket 78–66
20/12: Uppsala Basket – Borås Basket 72–75
7/2: Uppsala Basket – Borås Basket 76–73
28/3: Borås Basket – Uppsala Basket 87–71
1/4: Uppsala Basket – Borås Basket 91–52 (kvartsfinal 1)

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget