Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

TV: Norrköpings defensiv avgjorde

Nässjö Basket höll stången i en dryg halvlek. Sedan tätade Norrköping Dolphins till defensiven och vann den första kvartsfinalen med 63-49. Här är matchens höjdpunkter!

För femte gången den här säsongen stod Norrköping som segrare mot Nässjö. Signifikativt för smålänningarna har varit att man haft svårt att göra poäng på Norrköping. Så också den här söndagen.

Efter 36-32 i halvtid till Norrköping så stängde östgötarna igen butiken totalt i den andra halvleken. Nässjö mäktade endast med 17 poäng på de sista 20 minuterna och hemmalaget kunde bekvämt rycka och till slut vinna med 63-49.
– Det var en tuff match. Defensivt tycker jag båda lagen var väldigt bra, men det är så klart omöjligt att vinna en basketmatch när man bara gör 49 poäng. Sedan om vi förlorade med ett eller 14 poäng spelar ingen roll, vi förlorade. Nu ska vi hem och förbereda oss för att göra en bättre match på tisdag, säger Nässjö-tränaren Felix Alonso.

Adnan Chuk, tränare i Norrköping:
– Jag är väldigt glad att vi lyckades vinna och försvara hemmaplansfördelen. Vi har haft en tuff vecka med mycket sjukdomar. Defensivt var det två starka lag vi såg idag, men det är bara en match och det är först till tre som gäller. Vi förväntar oss en betydligt tuffare match i Nässjö.

MATCHFAKTA / kvartsfinal 1 i bäst av 5:
Norrköping–Nässjö 63–49

(21–14, 15–18, 10–8, 17–9)
Poäng, Norrköping: Cole Darling 16, Joakim Kjellbom 14, Mikael Lindquist 11, Mikkel Plannthin 9, Tim Schüberg 4, Johnell Smith 4, Fredrik Larsson 3, Dejan Jeftic 2.
Nässjö: Reginald Johnson 12, Dartaye Ruffin 8, Jonathan Peleg 6, Austin Barnes 6, Mantas Griskenas 6, Kristian Heder Ternell 5, Karim Wazzi 4, William Gutenius 2.
Publik: 556.

Dela inlägget