Fotograf: Montage

INFÖR Kvartsfinal #1: Södertälje-Jämtland

Södertälje Kings är förvarnade. Jämtland Basket har satt käppar i hjulet förr för Södertälje, och tänker göra vad man kan för att slå ut de regerande mästarna redan i kvartsfinal.

Vilka: Södertälje Kings-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, kvartsfinal 1
När: Söndag 2 april, kl 18.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Södertälje avslutade på tisdagkvällen grundserien genom att besegra Umeå BSKT med hela 126-62. Sett över hela säsongen räckte den samlade prestationen till en tredjeplats, vilket innebär att det blir Jämtland som står för motståndet i kvartsfinalserien (bäst av fem matcher) som inleds ikväll i Täljehallen.

Att Jämtland kommer bjuda på tufft motstånd är något som Södertälje har blivit varse under säsongen. När lagen möttes senast den 17 mars vann Södertälje med en poäng efter att ha förlorat de två föregående matcherna, varav en med 34 poäng, och med Dino Cinac tillbaka efter sin skada har Jämtland fått rejäl förstärkning. Innan skadan var Cinac Basketligans bäste poänggörare men har nu halkat ned till en andraplats med sina 17.5, som ändå bara är 0.1 poäng sämre än ettan Bizaca, trots åtta matchers frånvaro. Tillsammans med ligans mest effektive spelare Mike Bruesewitz, ligans bäste framspelare Jabril Durham (6.2 assists per match), Preston Purifoy, Jaan Puidet och Niklas Larsson utgör Cinac själva stommen i laget och mycket handlar om att få kontroll över dessa spelare.
– Jämtland är ett bra lag med bra spelare och en bra coach, Torbjörn Gehrke gör ett bra jobb. De har slagit oss två gånger och vi har slagit dem två, det är bra att vi besegrade dem i den senaste matchen. De har en annan spelstil än de andra lagen, skjuter väldigt snabbt, efter fyra, fem sekunder, gör mycket poäng och det fungerar för dem. De har inte mycket av ett set offense. De har många erfarna kvalitetsspelare, både startfemman och bänken är bra. Det här är det bästa laget Jämtland har haft på många år, de har ett väldigt bra urval. De är djupa och alla kan göra poäng. Kroaten Cinac är en stor och erfaren kille som ger dem extra rotation, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic.

Det fanns en tid när Södertälje var underdogs i slutspelet och nu är Jämtland i en liknande situation. Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke är väl medveten om utmaningen som det innebär att ställas mot de regerande mästarna i kvartsfinalen. och Södertälje måste förbereda sig på att Jämtland kommer ge sitt yttersta för att ta sig till en historisk första semifinal.
– Vi kommer göra ALLT för att ta Södertälje och jag vet att killarna tror på det själva. Det är inte jag som övertygat dem att det går, säger Gehrke till Östersunds-Posten.

Jämtlands lagkapten Niklas Larsson:
– Det ska bli väldigt roligt att dra igång. Det känns som att man bara gått och väntat på det här nu i några dagar. Vi har förberett oss bra och är väldigt laddade.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kan troligen ställa upp med bästa möjliga lag.

Jämtland har inga skador eller sjukdomar i laget.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
17/12: Jämtland Basket – Södertälje Kings 86-78
3/2: Södertälje Kings – Jämtland Basket 83-78
14/2: Södertälje Kings – Jämtland Basket 73-107
17/3: Jämtland Basket – Södertälje Kings 98-99

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget