Fotograf: Montage

INFÖR Kvartsfinal #1: Norrköping-Nässjö

Under söndagseftermiddagen spelas den första kvartsfinalen mellan Norrköping Dolphins-Nässjö Basket. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins-Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, kvartsfinal 1
När: Söndag 2 april, kl 15.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Norrköping har vunnit alla fyra matcherna mot Nässjö i säsongens grundserie, men det är bara historiska fakta och betyder egentligen ingenting när slutspelet startar. Hemmalaget har fått tillbaka stjärncentern Joakim Kjellbom efter hans sjukdom (missade matchen mot Jämtland Basket). Fortfarande finns frågetecken dock för Abdou Medjedoub, Edvin Stark och Felix Terins som inte tillfrisknat i den takt man önskat.

Nässjö har gjort en bra säsong och man avslutade riktigt starkt med två raka vinster mot starkt motstånd i form av Borås och Uppsala. Laget kommer spelsugna till Norrköping på söndag och flera spelare har visat bra form på slutet, inte minst Dartaye Ruffin som verkligen har ägt tresekundersområdet och egentligen varit riktigt bra under hela grundserien. Inför säsongen fanns det stora förhoppningar om en placering bland topp fyra, men man är ändå nöjda med 15 vinster och man är bara tre vinster bakom tabellfyran Uppsala och två bakom femman Borås.

– Vi har ju haft en tunn trupp under hela säsongen och nu när vi spelat 32 matcher blir det tufft när vi får någon spelare skadad eller sjuk. Givetvis är vi slitna och det är inte optimalt men vi har haft en hög lägstanivå under säsongen vilket gav oss andraplatsen i grundserien. Vi har visat hjärta tidigare och får fortsätta att visa det. Vi möter ett Nässjö som gått framåt under sina år i Basketligan och fortsätter göra framsteg då man är tuffa att möta. De är väl organiserade och välcoachade av Felix Alonso så vi är så pass förberedda som man kan vara i vår situation och ser fram emot en tuff matchserie, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk till klubbens hemsida.

Även om Norrköping vunnit samtliga matcher mellan lagen hittills den här säsongen är det inget som Nässjö-spelarna bryr sig så mycket om.
– Det är som coach har sagt. Det står 0–0 nu och i ett slutspel kan allting hända, säger Daniel Eliasson till Smålands-Tidningen.

Vad kommer krävas av er för att rubba dem?
– Hårt försvarsspel. De är väldigt disciplinerade i sitt anfallsspel, så det gäller att följa den gameplan som coach gått igenom i veckan. Sen är det klart att vi måste göra poäng också.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kommer troligen till spel utan Abdou Medjedoub. Frågetecken finns kring Edvin Stark och Felix Terins.

Nässjö kan troligen mönstra bästa möjliga lag, exklusive Wictor Grenthe.

TIDIGARE MATCHER: ✍️
25/10: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 88-54
9/12: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins 67-75
24/1: Norrköping Dolphins – Nässjö Basket 85-63
7/3: Nässjö Basket – Norrköping Dolphins 59-71

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget