Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Södertälje körde över Umeå

Södertälje Kings satte högsta fart från start och gav aldrig gästande Umeå BSKT en chans. De regerande mästarna vann med hela 126-62. Här är matchens höjdpunkter!

Till skillnad mot de flesta andra lagens sista grundseriematcher saknade kvällens match mellan Södertälje Kings och Umeå BSKT betydelse för båda lagen. Storfavoriten Kings gjorde skäl för namnet och vann med de förkrossande siffrorna 126-62.

Vedran Bosnic, som nyss fått förnyat förtroende som Sveriges förbundskapten, tog chansen att fördela speltiden till bänkens fördel och poängbäst blev 88-procentige Adam Ramstedt med 21. Samtidigt besegrade Borås Basket Uppsala Basket och tog därmed femteplatsen, vilket innebär att Södertäljes kvartsfinalmotståndare blir tabellsexan Jämtland Basket, med start på söndag.
– Det var roligt att spela, alla fick vara med och alla gjorde poäng utom Toni (Bizaca). Alla slappnade av, fick röra bollen och verkligen tog för sig, jättekul att se. Jämtland är ett jättebra lag så det kommer absolut bli en tuff serie. Men jag tror och hoppas att om vi tränar och gör det vi ska så ska det nog gå vägen, säger Ramstedt efter matchen.

Södertälje stoppade effektivt Umeås försök till pick and roll genom att störa passningarna in till Andre Nilsson men eftersom Umeå samtidigt hade bra utdelning på distansskyttet var lagen efter dryga fem minuter jämsides i poängställningen. I slutet av den första quartern började dock Kings att dra ifrån och vid periodens slut var ställningen 29-13.

Födelsedagsbarnet Thomas Massamba fick en bra start i matchen och hade efter sex minuter gjort tio poäng, varav två treor. Davis Lejasmeiers bidrog inte bara i poängproduktionen utan även med antalet assists och hittade Nick Spires och Delvon Johnson under korgen. Men det var trots allt inte de vanliga namnen som återkom på tavlans poängräkning, förutom Spires då.
– De nya grabbarna har lärt känna varandra, det har varit en lång säsong, men nu har vi verkligen kommit igång och med hårt arbete kommer vi att fortsätta, jag tror vi kan ta oss hela vägen. Vilodag imorgon, sedan är det bara att börja förbereda sig inför Jämtland, fortsatte Ramstedt.

Egal Saleman, som gjorde en bra insats när lagen möttes sist i Täljehallen, fick redan efter 13 minuter sin tredje foul vilket resulterade i vila på bänken. Och trots att Umeå hade fler spelare i rotationen än sist hade laget oerhört svårt att hitta rytmen och göra poäng. Gästernas poäng under den andra perioden var sex jämfört med motståndarnas 26 och under den tredje perioden ökade poängskillnaden stadigt (39-22).
– Det var en väldigt viktig insats av laget i den här sista matchen, jag är väldigt glad över allas insats. Det var en bra seger, alla spelade och gav maximalt. Vi hade förberett oss väl, vi ville testa några saker, ville vara aggressiva och redo för slutspelet. Det är det enda sättet att utveckla laget; den här matchen betydde inte mycket, men det är väldigt viktigt att vi ger max ändå, säger Södertälje-tränaren Vedran Bosnic.

Hemmalagets stora överläge fick spelarna att slappna av och framför allt hitta självförtroendet som visar lagets rätta kaliber. Nick Spires och Darien Brothers slutade på 20 respektive 19 poäng och Valter Lindström, som inte har varit helt i sin högprocentiga form på sistone, hittade välförtjänt rätt med skyttet igen. Matchen blev en bekväm avslutning på en i övrigt tuff och slitsam grundserie och en uppvärmning inför slutspelet i Basketligan herr, vilket Bosnic naturligtvis redan har siktet inställt på:
– Under de senaste sju dagarna har vi förberett oss för alla olika möjligheter, vem vi ska möta. Vi har tittat på Jämtland, Borås, alla lag har vi förberett oss för. Från och med ikväll fokuserar vi enbart på nästa motståndare och vi ska försöka ge max. Det kommer att vara match varannan dag, det innebär matcher hemma, borta, resor, vi måste vara fysiskt och mentalt redo, och det är vårt mål.

MATCHFAKTA:
Södertälje–Umeå 126–62

(29–13, 26–6, 39–22, 32–21)
Poäng, Södertälje: Adam Ramstedt 21, Nick Spires 20, Darien Brothers 19, Valter Lindström 17, Thomas Massamba 12, Lazar Radosavljevic 10, Davis Lejasmeiers 8, Delvon Johnson 7, Filip Kovacek 5, Tanel Kurbas 4, Henrik Sjölin 3.
Umeå: Johan Rönström 16, André Nilsson 13, Terrence Oglesby 12, Fredrik Björnsson 8, Robin Alm 6, Albin Frank 5, Jesper Hallberg 2.
Publik: 452.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget