Fotograf: Johan Sandström / BC Luleå

TV: Luleå vinnare av grundserien

BC Luleå hade som väntat inga problem att besegra Malbas hemma i Luleå Energi Arena, 85-61. Segern betyder att laget vinner grundserien. Här är matchens höjdpunkter!

På spel ikväll stod seriesegern och med den hemmaplansfördel genom hela slutspelet. Något som kan visa sig vara viktigt då en seger ikväll också innebär att BC Luleå vunnit 16 av 16 matcher i Luleå Energi Arena.

Malbas, som stod för motståndet, kom till match med tre segrar på hela säsongen i bagaget. Men med tanke på att en av de vinsterna kom sist dessa lag möttes fanns det nog ändå lite nerver inblandat för hemmalaget. Inledningen av matchen var inte den vassaste sett ur BC Luleås synvinkel. Malbas höll jämna steg med BC Luleå som inte riktigt kom upp i tempot man vanligtvis håller. Men med drygt två minuter kvar av perioden inledde BC Luleå en run på 7-0 som skulle innebära att man gick in i andra perioden med en åtta poäng stor ledning, 21-13.

Under första perioden var det egentligen inte någon som stått ut i något av lagen, kanske med undantag av Adam Rönnqvist som drog i sju poäng för hemmalaget. Men den andra perioden, som blev lite av en trepoängsfest, tillhörde BC Luleås Brandon Rozzell som drog i inte mindre än 15 poäng. Också noterbart är att Malbas satte fyra av sina totalt fem treor i perioden. Förutom Rozzell, som drog i tre treor i perioden, stänkte även Tom Lidén och Denzel Andersson i ett par treor vilket måste ses som ett bra tecken inför slutspelet då båda dragits med lite skadebekymmer. Inför den andra halvleken hade BC Luleå drygat ut sin ledning till 47-35.

Tredje perioden, som hela säsongen varit något av ett signum för BC Luleå, avgjorde matchen. Hittade luckor i Malbas-försvaret nästan hur som helst och man utnyttjade de lägen som gavs. Snabbt var ledningen uppe i 20 poäng och därifrån vände sig aldrig hemmalaget om. Inför fjärde perioden var ställningen 74-49 och sista perioden blev egentligen bara en transportsträcka till slutsignalen som innebar seger i matchen och serieseger med säkrad hemmaplansfördel genom hela slutspelet.

Noterbart för säsongen är att både Adam Rönnqvist och Brandon Rozzell slutade på Top-10 i både poänggörande och assist i hela ligan, att Rozzells 35 i fredags mot Jämtland är den högsta enskilda poängnoteringen för en spelare i år.

MATCHFAKTA:
Luleå–Malbas 85–61

(21–13, 26–22, 27–14, 11–12)
Poäng, Luleå: Brandon Rozzell 17, Quinton Upshur 12, Adam Rönnqvist 12, Yannick Anzuluni 9, Tom Lidén 8, Anton Saks 8, Denzel Andersson 7, Tim Kearney 7, Jonathan Larsson 3, Brice Massamba 2.
Malbas: Lasse Elbaeck 24, Joshua Ritchart 14, Kasper Hagberg 7, Jordan Peltier 6, Adrian Rodgers 6, David Terins 2, Stefan Alavuk 2.
Publik: 1 804.

Text: David Nilsson (BC Luleå)

Dela inlägget