Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

TV: Borås säkrade femteplatsen

Efter att Borås Basket besegrade Uppsala Basket med 87-71 under tisdagskvällen står det klart att lagen kommer att mötas i kvartsfinal. Här är matchens höjdpunkter!

Efter att Borås Basket på tisdagskvällen besegrat Uppsala Basket med 87-71 står det klart att de båda lagen ska mötas igen redan på lördag. Då i kvartsfinal 1. En match som kommer att spelas i Uppsalas IFU Arena. Kvartsfinal 2 avgörs på måndag kväll i Boråshallen.

Borås hade ingen rytm i offensiven under första delen av första perioden men hängde ändå med hyggligt tack vare Christian Maråkers ”skräppoäng”. Sedan sköt Jakob ”Iceman” Sigurdarson och Trayvonn Wright Borås från 12-12 till 23-12 på några få minuter.

I början av den andra perioden gav sig Borås ut på en 10-3-run som fick Kevin Gaines på Uppsala-bänken att kalla timeout. I halvtid ledde Borås med 42-29 och hade ”ena benet” i en kvartsfinalserie mot Uppsala. Men det var långt kvar.

Uppsala kom ut piggt i andra halvlek. Under de inledande minuterna producerade man 0-9 och det som nyss känts som en trygg Borås-ledning var nu inget att luta sig mot. När Borås-tränaren Henrik Carlsson tog timeout hade Uppsala gjort 2-14. Totalt var ställningen 44-43 då. Samtidigt, i Norrköping, stod det 41-41 mellan Dolphins och Jämtland. Men tack och lov har Borås Jakob Sigurdarson. Den iskalle islänningen sköt hemmalaget till ledning, 61-54, med en period kvar att spela.

När Emil Lundstedt tog en defensiv retur i den fjärde perioden och gick coast-to-coast för en layup innebar den 69-59 till Borås och Uppsala tog timeout. Då återstod 6:40. Borås lyckades dra ifrån i slutet och vann tillslut hyfsat komfortabelt med 87-71.
– Det var en match som vi ville vinna. Vi ville få Uppsala i kvartsfinal. Jag tror det är en bra match-up för oss. Så det var en viktig match att vinna, tyckte Christian Maråker.

– Det kommer bli en intressant serie. Borås är ett tufft lag. De har många ”veteraner”. De har lyckats ta sig till semifinal tre år i rad. Så det blir ett väldigt tufft motstånd, men det är bara att åka hem och börja med förberedelserna, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines.

Henrik Carlsson:
– Uppsala är ett väldigt bra lag. Så vi kommer att försöka förbereda oss på bästa sätt för att göra det till en bra serie. Egentligen spelade det ingen roll vilka vi fick möta, men Södertälje är ett lag som har vunnit fyra SM-guld i rad och de har ganska mycket rutin och erfarenhet. Men nu är det Uppsala som vi fokuserar på.

MATCHFAKTA:
Borås–Uppsala 87–71

(23–18, 19–11, 19–25, 26–17)
Poäng, Borås: Trayvonn Wright 22, Jakob Sigurdarson 20, Christian Maråker 18, Emil Lundstedt 9, Mike Palm 9, Johannes Hidirsah 5, Daniel Thuresson 2, Simon Gunnarsson 2.
Uppsala: Sebastian Norman 12, Oliver Jonsson 11, Carl Engström 11, Rickard Eriksson 9, Alexander Lindqvist 9, Anes Zekovic 6, Andreas Person 5, Lukas Friberg 4, Rasmus Dahlberg 4.
Publik: 1 282.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget