Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Södertälje storfavorit mot Umeå

De tre tidigare mötena under säsongen har Södertälje Kings vunnit komfortabelt. Kan Umeå BSKT sätta käppar i hjulet i kvällens match? Här är senaste nytt!

Vilka: Södertälje Kings-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 36
När: Tisdag 28 mars, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Ikväll är det dags för grundseriens sista match för Södertälje, som tar emot Umeå hemma i Täljehallen. Södertälje har säkrat tredjeplatsen i tabellen och kan fortfarande hamna på samma poäng som både Norrköping Dolphins och BC Luleå men kan ändå inte avancera. Dolphins har inbördes fördel och mellan Kings och Luleå står det visserligen 2-2 i inbördes matcher, men Luleå har bättre siffror i målskillnaden.

Kvällens motståndare Umeå har intagit den åttonde och därmed sista slutspelsplatsen och möter antingen Luleå eller Norrköping i kvartsfinalen, beroende på hur dessa två lag avslutar grundserien. Tabellettan Luleå och tvåan Norrköping har lika många vinster, förluster, poäng och exakt samma målskillnad. Men eftersom Luleå har 3-1 i inbördes måste Norrköping vinna och Luleå förlora sin respektive sista match för att de två lagen ska byta plats i tabellen.

Umeå är ett lag som Södertälje ”ska” slå och har 3-0 mot under säsongen. Det senaste mötet i Täljehallen den sista januari blev dock ingen promenadseger trots att Umeå hade fem spelare som spelade 40 minuter var. Då bör det i och för sig också tilläggas att Södertäljes förstafemma vilade betydligt mer än vanligt och att elva spelare fick minuter på planen.

Fler än fem bör kunna spela ikväll även om Rudy Mbemba är fortsatt skadad, och Josh Wolfram och Gerald Williams har varit borta från spel sedan de skadade sig i matchen mot Uppsala i början av mars. Däremot är Terrence Oglesby, George Valentine och Johan Rönström, som inte spelade mot Södertälje senast, tillbaka i spel om inget oförutsett inträffar. Eftersom tredjeplatsen är ett faktum kan Södertälje spela utan press och fokusera på att finslipa detaljerna inför kvartsfinalserien som inleds i helgen.
– Det är vår sista match i grundserien och vi ska gnugga på inför slutspelet. Vi får ett tufft genrep men Södertälje är en perfekt motståndare i det här läget. De senaste dagarna har vi kunnat spela fem mot fem på träningarna så det har varit bra. Det blir tio spelare som åker med till Södertälje, sedan är det som vanligt att vi får se vilka som kan spela, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kan med största sannolikhet mönstra starkast möjliga lag.

Umeå saknar Rudy Mbemba och troligen Gerald Williams. Det är också tveksamt om John Wolfram kommer till spel. Sedan tidigare står bland annat Johan Pierre och Nathan Dawit på skadelistan.

NOTERA ATT: ✍️
* Södertälje har vunnit säsongens tidigare möten med 85-55, 100-78 och 102-59.
* Södertäljes Toni Bizaca leder poängligan med 18.2 poäng per match i snitt.
* Terrence Oglesby är Umeås bäste poänggörare med ett snitt på 16 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget