Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Jämtland går för seger i Norrköping

Seger borta mot Norrköping Dolphins är ett måste om Jämtland Basket vill “slippa” Södertälje Kings i kvartsfinal. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 36
När: Tisdag 28 mars, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Under tisdagkvällen spelar Norrköping sista grundseriematchen hemma mot Jämtland och vid vinst kan Norrköping hamna etta i tabellen, men sannolikheten är väldigt liten eftersom BC Luleå hemma möter ett redan avsågat Malbas, ett Malbas som visserligen vann hemma i Heleneholms Sporthall i senaste mötet. Men denna gång är situationen något annorlunda. Hur som helst är det BC Luleå som ”sitter på leken” och man har allt i egna händer.
– Jämtland spelar en svårscoutad basket och är därmed väldigt svårspelade. Vi har 2-1 i matcher mot dem den här säsongen men vid senaste mötet i början av februari fick vi storstryk med 24 poäng. Vi kan bara försöka se till att vinna den här matchen men hela avgörandet av grundserien ligger ju hos BC Luleå. Vi får se vad vi kan ställa upp med för lag ikväll då vi har en hel del småskavanker på våra spelare vilket är fullständigt naturligt så här sent på säsongen, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Mycket talar för att Jämtland ställs mot Södertälje Kings i sin kvartsfinal. Men en seger i Stadium Arena ikväll samtidigt som Borås Basket förlorar hemma mot Uppsala Basket så slutar Östersundslaget på femte plats och möter då Uppsala i kvartsfinal.
– Sista matchen avgör om vi kan gå ur grundserien med äran i behåll genom att bryta en lång trend och därmed undvika att förlora fler matcher än vi vunnit. “Slutspelet” har börjat för oss och vi är 0-2, varav en godkänd match mot Södertälje och en brakförlust mot Luleå. Matchen mot Norrköping avgör om vi blir utslagna eller inte. Vi måste gå in i ”playoff mode” nu, inte efter första kvartsfinalen är spelad. Kvittot på var vi står kommer ikväll, sen är det slutspel, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar troligen Fredrik Larsson (knäskadad) och Edvin Stark (axel).

Jämtland ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping har vunnit 14/15 matcher på hemmaplan.
* Jämtland är det lag som gör flest poäng i Basketligan: 86.3 ppg
* Norrköpings främste poänggörare är Cole Darling som snittar 15.9 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget