Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

TV: Klar seger för Borås

Borås Basket hade inga problem att besegra jumbon Malbas. Segersiffrorna skrevs till klara 95-74. Här är matchens höjdpunkter!

Med Trayvonn Wright på dunkhumör och Simon Gunnarsson som ledare för de defensiva styrkorna ångade Borås Basket på till en lagseger med 95-74 mot tabelljumbon Malbas i grundseriens näst sista match.

Att Malbas ledde med 9-7 efter fem minuter berodde mest på Borås-slarv. Men man skärpte fokus ganska omgående och lyckades göra 15-9 under resten av perioden och hade 24-18 inför den andra tian.

Malbas inledde den andra perioden genom att fixa 2-6 på 1:47. Vikarierande Borås-tränaren Henrik Carlsson var inte alls nöjd med detta och kallade timeout. Malbas ordnade både 28-28 och 30-30 innan man, med 4:03 kvar av perioden, sköt i 32-33 genom en trea från hörnet. Borås andra timeout kallades i samma sekund.

Trayvonn Wright, som hade sin son på läktaren, var på sanslöst spelhumör. 17:e poängen från Wrights händer kom genom en av säsongens fetaste dunkar och gav Borås 42-36. Emil Lundstedt fastställde sedan halvtidsresultatet till 48-41 genom en trepoängare precis när signalen för halvtid ljöd.

Anförda av försvarsbjässen Simon Gunnarsson stängde Borås igen defensivt i inledningen av den andra halvleken. Borås gjorde 12 poäng på de första fem minuterna, medan Malbas inte gjorde ett enda under samma tid. Ett större ryck var på gång. Två minuter senare dunkade Wright i sina 24:e poäng och Borås ledning var uppe i 21.

Borås ledde med 70-50 inför den sista perioden och sen var det mest njutning fram till 87-62 med 4:23 kvar och 95-74 efter 40 minuter.
– Vi följer gameplan i första halvlek och gör det bra. Vi tar dock inte returer och det är det som straffar oss. Det är det som gör att de drar ifrån i slutet också, samt att vi inte springer hem, säger Malbas-guarden Kasper Hagberg.

– Vi spelade korrekt enligt gameplan och spelade hårt. Vi försökte springa så mycket som möjligt. Det var kul att trycka i några dunkar och få igång lagets energi, säger Borås-forwarden Trayvonn Wright.

– 51-24 i returtagning! Nej… Vi kan ringa Obradovic och han kan ge oss alla tips och det kommer inte hjälpa ändå om vi släpper till 51 returer, säger Malbas tränare Henrik Svensson.

Henrik Carlsson:
– Jag är framför allt nöjd med tredje perioden där vi kom ut med intensitet försvarsmässigt och tryckte på tempot. Vi stängde ner dem och returtagningen var jättebra. Kul att det blev så eftersom vi hade pratat om det. Det var även roligt att alla var med och bidrog och att alla gjorde poäng.

MATCHFAKTA:
Borås–Malbas 95–74

(24–18, 24–23, 22–9, 25–24)
Poäng, Borås: Trayvonn Wright 32, Jakob Sigurdarson 18, Christian Maråker 14, Jerome Seagears 8, Emil Lundstedt 6, Simon Gunnarsson 6, Mike Palm 6, Johannes Hidirsah 3, Daniel Thuresson 2.
Malbas: Adrian Rodgers 25, Jordan Peltier 18, Joshua Ritchart 15, Lasse Elbaeck 12, Kasper Hagberg 4.
Publik: 1 031.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget