Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Norrköping går för seriesegern

Ska Norrköping Dolphins ha någon chans på seriesegern. Ja, då krävs vinst i torsdagens match mot Umeå BSKT. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins-Umeå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 35
När: Torsdag 23 mars, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Norrköping tar emot Umeå i näst sista matchen i grundserien, som innebär att vid seger så är andraplatsen säkrad för östgötarna. Tre tidigare möten har slutat med seger för Norrköping, men man ska komma ihåg att Umeå och tränare Jesper Gustavsson har haft stora bekymmer med skador på sina spelare.

Umeå har haft 13 dagar för träning och rehab efter vinsten hemma mot Jämtland Basket (87-83). Det är redan klart att Umeå hamnar på den åttonde och sista slutspelsplatsen. I kvartsfinal väntar seriesegraren – BC Luleå, Norrköping eller Södertälje Kings.
– Nu gäller full fokus på den här matchen inte minst för att drömmen om förstaplatsen lever. Efter den sköna segern i måndags mot Södertälje vill vi inte få den ”ogjord” genom att förlora mot Umeå. Vi spelar den tredje matchen på sex dagar medan Umeå och Jesper Gustavsson har haft hela 13 dagar på sig för att förbereda laget på den här matchen, och vi har den största respekt för ett lag som slår ett så starkt lag som Jämtland. Vi vill gärna styra matchen och på så sätt få kontroll på vad som händer. Vi hoppas givetvis också på att en månghövdad publik ska kunna lyfta oss till en seger, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Jesper Gustavsson:
– Vi har haft ett tufft år med ideliga skador och sjukdomar men jag är en positiv människa vilket hjälper när man ska försöka peppa ett stukat lag. Adnan Chuk vet ju delvis hur jag har det när man inte ens kan spela 5/5 på träningarna. Senast mot Jämtland spelade jag fem man i 38 minuter så jag är stolt över grabbarna att vi kunde vinna matchen. I den matchen i början av fjärde perioden fick Gerald Williams en smäll som innebar att han fick en spricka vid tummen i vänsterhanden och blev gipsad. Vi kommer ner med tio spelare inklusive skadade Josh Wolfram och Gerald Williams. Beträffande Rudy Mbemba hoppas jag att han hinner bli spelklar lagom till kvartsfinalerna
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Umeå saknar Rudy Mbemba och Gerald Williams. Sedan tidigare står bland annat Johan Pierre och Nathan Dawit på skadelistan.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping har vunnit säsongens tidigare möten med 62-56, 99-79 och 83-62.
* Terrence Oglesby är Umeå främste poänggörare med 15.9 poäng per match i snitt.
* Norrköpings Joakim Kjellbom ligger tvåa i effektivitets-ligan – 20.6.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget