Fotograf: Montage

Matchguide: Många frågetecken i Borås

När Borås Basket ikväll tar emot Malbas finns det en hel del frågetecken i hemmalaget. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Borås Basket-Malbas
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 35
När: Torsdag 23 mars, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Med två omgångar kvar av grundserien kan fortfarande mycket hända. Borås kan bli femma, sexa eller sjua i sluttabellen. Vilket motståndarlag västgötarna får i kvartsfinalen är nästan ännu mer oklart. Så det finns fortfarande mycket att spela för och en vinst mot Malbas är enormt viktig.

Borås huvudtränaren Jonte Karlsson, som dras med diskbråck, är alltjämt sängliggande och kommer inte att vara på plats i Boråshallen när hans mannar tar emot Malbas. För tredje matchen i rad (totalt fjärde under säsongen) är det istället assisterande tränaren Henrik Carlsson som leder styrkorna. I Henrik Carlssons debut som huvudtränare i Basketligan, borta mot Malbas den 11 november, blev det skrällförlust.
– Nu är det på hemmaplan, där vi är väldigt starka. Malbas är dessutom utanför striden om en slutspelsplats. De har inget direkt att spela för. Något som visserligen kan göra dem mer avslappnade. Och med tanke på att de slagit oss, Luleå och Umeå så är det ändå en farlig match, säger Carlsson.

De två senaste matcherna har skilt sig vitt för Borås. Hemma mot Luleå fungerade offensiven bra och laget producerade 99 poäng framåt. Bakåt släppte man in 90. Borta mot Nässjö var det i princip tvärtom. Då lyckades Borås bara göra 61 poäng framåt, medan man tillät 67 åt andra hållet.
– Vi vill hitta tillbaka till vårt tempofyllda spel. Det som vi visade upp mot Luleå. Inte som mot Nässjö, även om jag är nöjd med vårt försvar i den matchen. Med det lag vi har ska vi kunna springa mer. Starten blir otroligt viktig. Det är där vi sätter tonen för resten av matchen. Även om starten inte avgör allt så är den väldigt viktig. Framför allt mot Malbas, som inte har något att spela för, avslutar Henrik Carlsson.

Malbas föll klart i sin senaste match, hemma mot Norrköping Dolphins (55-102). Dock har man som sagt redan besegrat Borås en gång den här säsongen och om allt stämmer kanske en ny skräll kommer under torsdagen?
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås har en hel del frågetecken inför matchen. Shaquille Hines har fått ledigt med anledning av att hans mamma nyligen gått bort, dessutom saknas John Brändmark och Anton Almqvist. Det är även oklart om Jakob Sigurdarson kommer till spel då han väntas bli pappa närsomhelst.

Malbas har i de senaste matcherna saknat danske guarden Sebastian Åris. Klart är att Gerald Boakye missar matchen.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare matcher har slutat: Malbas-Borås 78-75, Borås-Malbas 77-49 och Malbas-Borås 57-88.
* Malbas 21-årige guard Jordan Peltier ligger sexa i assistligan med 3.8 assist per match i snitt.
* Borås ligger tvåa i publikligan med ett snitt på 1428 personer per match.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Malbas hemsida inför matchen

Dela inlägget