Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

BC Luleå förlänger med Håkan Larsson

Elitklubbens bästa svenska spelare genom tiderna på guardpositionen, Håkan Larsson, har fått förlängt kontrakt med BC Luleå på två år. Håkan och huvudtränaren Peter Öqvist fortsätter därmed samarbetet i BC Luleå.

Håkan, född 1974, spelade större delen av sin karriär med Plannja Basket. Han har spelat som utlandsproffs i den franska (JDA Dijon, 2000/01) och tyska basketligan (Brandt Hagen, 2001/02). Sedan kom han hem och spelade med Luleå-klubben innan han åter hade en utlandssejour, nu med italienska Sicc Cucine Jesi 2006.

Håkan har vunnit sex stycken SM-guld med Plannja Basket och har blivit utnämnd till årets nykomling i Svenska Basketligan säsongen 1993/94. Håkan har även hunnit med 110 landskamper för svenska herrlandslaget. Han har bland annat spelat med coacher som Charles Barton, Brad Dean och David Visscher.

Dela inlägget