Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Södertälje vill ta revansch på Uppsala

Södertälje Kings är ute efter revansch på Uppsala Basket. Senast lagen möttes vann nämligen Uppsala med hela 30 poäng. Här är senaste nytt inför onsdagens match!

Vilka: Södertälje Kings-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 23
När: Onsdag 22 mars, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Det har inte funnits alltför mycket tid för Södertälje att analysera förlustmatchen mot Norrköping Dolphins i måndags med tanke på att det redan ikväll är dags att ta emot Uppsala i Täljehallen. Den senaste förlusten försvårade möjligheten för Södertälje att avancera i tabellen, men minst lika viktigt är att inte låta de lägre placerade lagen närma sig. Mest relevant är just fyran Uppsala, som har 36 poäng mot Södertäljes 42, men också tre återstående matcher jämfört med de regerande mästarnas två.

Mellan Södertälje och Uppsala står det 2-1 i matcher, men den senaste vann Uppsala, så sent som 7 mars, stort med 84-54. Uppsala har successivt hittat formen under säsongen och förtjänar sin plats bland topp fyra-lagen. Så sent som i fredags besegrades serieledaren BC Luleå med 97-88, ett bevis på att Uppsala kan slå vilket lag som helst i ligan.

När Södertälje och Uppsala nu möts för fjärde gången den här säsongen är det viktigt att hemmalaget försöker korrigera det som ledde fram till 30-poängsförlusten senast. De kreativa bröderna Person är duktiga på att skapa och se möjligheter, både för andra och sig själva, och med Anton Gaddefors tillbaka efter skada fick laget ett lyft som mycket väl kan bära hela vägen. En viktig del blir också att hitta ett sätt att hantera Carl Engström, som är en viktig kugge i Uppsalas insidespel. Engström är inte alltid den mest produktive spelaren men kräver bevakning och skapar möjligheter för sina medspelare. Han är dessutom en stor tillgång i returtagningen och svår att mäta sig med styrkemässigt sett.
– Vi vill spela den bästa basketen vi har gjort på hela säsongen när slutspelet kommer, och vi ser fortfarande grejer vi kan förbättra. Det är strävan mot perfektion hela tiden och nu är det viktigt att man slipar på smådetaljerna i framför allt fem mot fem-spelet, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se.

Även om Uppsala körde över Södertälje när lagen möttes i IFU Arena för tre veckor sedan (84–54) och var nära i Täljehallen i februari (71–68), så har Uppsala åkt på 18 raka förluster (inklusive slutspel) just Täljehallen. Senaste gången Uppsala vann på Södertäljes hemmaplan var den 14 oktober – 2011
– Det är alltid små detaljer som avgör mot ett lag som Södertälje. Vi måste göra en väldigt bra defensiv match och varje possession och varje anfall är väldigt mycket värt mot ett lag som Södertälje. Man måste utnyttja sina anfall på allra bästa sätt då de är väldigt starka defensivt, särskilt på hemmaplan, säger Gaines.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje kan med största sannolikhet ställa upp med bästa möjliga lag.

I Uppsala är Alexander Lindqvist, som missade fredagens match mot BC Luleå på grund av sjukdom, tillbaka. Däremot missar troligen Oluoma Nnamaka matchen.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala avslutar grundserien med tre raka bortamatcher.
* Säsongens tidigare möten har slutat: Uppsala-Södertälje 76-84, Södertälje-Uppsala 71-68, Uppsala-Södertälje 84-54.
* Södertäljes stjärnforward Toni Bizaca leder poängligan i Basketligan med ett snitt på 18.2 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget