Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Norrköping vann viktiga toppmötet

Norrköping Dolphins tog en meriterande seger när man under måndagen på bortaplan besegrade Södertälje Kings med 77-62. Se höjdpunkter från matchen här!

Södertälje Kings var aldrig ett reellt hot för Norrköping Dolphins och låg under med som mest 21 poäng som till sist blev slutsiffrorna 62-77.

Poängbäst blev Cole Darling med 20 följd av Johnell Smith, 17, medan Joakim Kjellbom gjorde en double-double, 13/10, samt sju assists. Davis Lejasmeiers och Nick Spires slutade båda på 14 poäng och var de enda spelarna i hemmalaget över tio. Redan på onsdag väntar en ny hemmamatch för Södertälje – mot Uppsala Basket och därmed också en ny möjlighet att bättra på poängen i tabellen. För Norrköpings del innebär vinsten en fortsatt andraplacering men samma poäng som BC Luleå i tabellen.

Under en period av den första perioden tappade Södertälje fokus i försvar och tillät motståndarna hitta öppna lägen, men täppte till luckorna och arbetade sig tillbaka med hjälp av stark returtagning och fördel i form av att Dolphins hamnade i lagfoul. Davis Lejasmeiers djärva attacker mot korgen bidrog också till att hemmalaget hade gått upp i en fyrapoängsledning inför den andra perioden.

Båda lagen slet i anfall och bollar kastades bort i båda ändar av planen, men Norrköpings tålamod och beslutsamhet att genomföra sin gameplan gav successivt utdelning och övertaget i matchen. Tack vare fint trepoängsskytte i kombination med genomtänkta assists till Kjellbom ökade poängskillnaden mellan lagen. Försvarsmässigt höll gästerna sina motståndare på nio poäng under den andra perioden, och även här spelade Kjellbom en viktig roll genom sin bevakning inom det målade området. Toni Bizaca begränsades ordentligt och gjorde totalt sex poäng i matchen (0/5 trepoängare, men även sex returer).

Norrköping inledde den tredje perioden med mycket energi och fortsatte producera, med Mikael Lindquist och Cole Darling i spetsen. Även Smith gjorde en bra insats och hittade vägar genom Södertäljeförsvaret. Omvänt hölls hemmalaget långt från korgen och tvingades till obekväma skottlägen som bidrog till nedslående två poäng efter fem minuter av perioden. I sina försök att få stopp på blödningen hamnade Södertälje i lagfoul och låg inför de sista tio under med 43-61.

En viss ljusning kunde anas för hemmalaget i inledningen av period fyra och snart var underläget reducerat till 14 poäng. Lejasmeiers fortsatte utmana genom att attackera korgen och både Spires och Delvon Johnson bidrog med några energihöjande dunkar. Ändå var det inte tillräckligt för att förändra matchbilden och när den defensiva insatsen på nytt stagnerade var förlusten ett faktum.

MATCHFAKTA:
Södertälje–Norrköping 62–77

(20–16, 9–21, 14–24, 19–16)
Poäng, Södertälje: Davis Lejasmeiers 14, Nick Spires 14, Thomas Massamba 9, Darien Brothers 8, Toni Bizaca 6, Lazar Radosavljevic 5, Valter Lindström 3, Delvon Johnson 3.
Norrköping: Cole Darling 20, Johnell Smith 17, Joakim Kjellbom 13, Mikael Lindquist 13, Dejan Jeftic 12, Tim Schüberg 2.
Publik: 571.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Dela inlägget