Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Viktig toppmatch i Södertälje

Mycket står på spel när Södertälje Kings tar emot Norrköping Dolphins under måndagskvällen. Här är senaste nytt inför toppmatchen!

Vilka: Södertälje Kings-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 19
När: Måndag 20 mars, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Det närmar sig slutet av grundserien i Basketligan och för Södertälje återstår tre matcher som har betydelse för slutplaceringen i tabellen. Först ut är Norrköping som har samma poäng som Södertälje och strävar efter att befästa andraplatsen i tabellen, vilket den som vinner ikväll åtminstone tillfälligt kommer att göra till dess att de återstående två grundseriematcherna spelats.

Om lagen till slut hamnar på samma poäng har Norrköping ett bättre utgångsläge i de inbördes mötena med tanke på ställningen 2-1 i matcher och en segermarginal på sammanlagt 22 poäng. Möjligheten att komma etta finns fortfarande för båda, men det beror också på hur det går för serieledaren BC Luleå i de återstående matcherna.

I fredagens bortamatch mot Jämtland Basket lyckades Södertälje efter en tuff kamp och tio ledningsbyten vinna med den minimala marginalen 99-98, och trots den viktiga revanschen visar Jämtlands höga poäng på ännu en bristande försvarsinsats. Dessutom, när motståndarlaget tillåts komma upp i siffror som närmar sig 100, krävs att man har en spelare som Toni Bizaca som kan bidra med 32 poäng. Medan Södertälje fick ge sitt yttersta för att besegra Jämtland kommer Norrköping till spel med en komfortabel vinst mot Malbas med 102-55.
– Det är en viktig match för båda lagen som kämpar om en andraplats, kanske första, inför finalspelet. Södertälje Kings är ett mycket välcoachat lag av Vedran Bosnic och han har ligans bredaste lag som täcker in alla positioner. Normalt sett är det tuffa drabbningar oss emellan och det lär inte bli lugnare denna gång då man har samtliga spelare tillgängliga för spel. Vi har gjorde ett kontrollerat framträdande senast mot Malbas och vi har ju fått tillbaka Abdou Medjedoub medan Edvin Stark får vänta ett tag till, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att mönstra bästa möjliga lag.

Norrköping saknar endast skadade Edvin Stark.

NOTERA ATT: ✍️
* Södertälje efter kvällens match har kvar att möta Uppsala Basket (h), Umeå BSKT (h).
* Norrköping har två matcher kvar efter kvällens match: Umeå BSKT (h), Jämtland Basket (h).
* För serieledande BC Luleå återstår två matcher: Jämtland Basket (h), Malbas (h).

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget