Fotograf: Daniel Nestor / Bildbyrån

TV: Nässjö segrade mot Borås – igen

För tredje gången den här säsongen segrade Nässjö Basket i sydsvenska derbyt mot Borås Basket, 67-61. Se matchens höjdpunkter här!

Beredskapen som Borås-tränaren Henrik Carlsson talat om innan bortamatchen mot Nässjö fanns inte hos hans spelare när matchen började. Nässjö öppnade enormt aggressivt och skaffade sig kommando redan från start. Hemmalagets segersiffror skrevs till 67-61.

Det tog hela 2:22 innan Borås Basket hade gjort poäng. Då genom Jerome Seagears som stoppade i 7-2. Vid 11-2, med 6:21 kvar av första perioden, hade Henrik Carlsson på Borås-bänken fått nog. Första timeouten var nödvändig. Det skulle dröja tills 3:04 återstod innan nästa Borås-poäng gick i korgen. Det var Trayvonn Wright som hittade rätt till 16-4. Det stod 21-10 efter tio minuter och det var inget snack om att Nässjö hade kommandot om den första perioden.

Borås var inne i matchen i den andra perioden, men hade ändå svårt att få stopp på eller bromsa Nässjös offensiv. Dartaye Ruffin firade stora triumfer i tresekundersområdet. När det stod 29-16 ville tränare Carlsson ha timeout igen. Då återstod fyra och en halv minut av andra perioden.

Jakob ”Iceman” Sigurdarson började sedan sätta skotten från trepoängslinjen. Två stycken från honom och ett från Seagears gav 36-25 och en hemma-timeout med 1:27 kvar av halvleken.

Efter halva matchen hade Borås producerat föga imponerande 25 poäng, jämfört med Nässjös mer normala 38. Det skulle krävas tuffare utblockering, bättre utförande, skarpare precision och smartare beslut från gästerna om det skulle kunna bli någon kul avslutning på matchen för Borås Basket.

I den tredje perioden var det Borås tur att ”stänga butiken”. Nässjö gjorde inte poäng förrän 5:24 återstod av perioden. Problemet var bara att Borås egen poängproduktion inte var superhet. 51-40 var underläget som Borås Basket hade att jobba med när den fjärde perioden skulle inledas. Inte omöjligt såklart, men laget hade inte haft några längre positiva trender hittills under matchen. Något som nu var ett måste.

Med 6:21 kvar hade det gått åt fel håll till och med. 57-45 lyste på poängtavlan då Henrik Carlsson kallade timeout. Två minuter senare snirklade Seagears i en layup till 57-51 och det var hög tid för en Nässjö-timeout. Seagears fixade 61-56 med 1:47 kvar och nu var det riktig känning.

Med 54,4 sekunder kvar drog Reggie Johnson i två straffar för hemmalaget. 63-56 var ställningen när Borås kallade timeout. Wright satte sedan 53-57 men missade sitt andra straffkast. Men Borås fick stopp i försvar och Seagears sprang i 63-59. Sedan foulade Borås snabbt, med 16 sekunder kvar. Johnson var dock säkerheten själv och satte 64-59 och 65-59 från straffkastlinjen. Carlsson tog sin sista timeout. Seagears ordnade visserligen 65-61, men tiden var för knapp och Nässjö vann till slut med 67-61.
– Vi grävde en grop för oss själva och fick slåss i uppförsbacke resten av matchen. Vi kunde ha varit mer aggressiva men Nässjö gjorde ett bra jobb. Vi missade många skott som vi sätter normalt, säger Borås-guarden Jerome Seagears.

Henrik Carlsson:
– Det var en ganska dålig match, med låga poäng. Båda lagen spelade bra försvar, men vi hittade ingen rytm offensivt. Vi var inte aggressiva i första halvlek och tog oss inte till straffkastlinjen. I andra halvleken gjorde vi det bättre men det visade sig vara lite för sent.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Borås 67–61

(21–10, 17–15, 13–15, 16–21)
Poäng, Nässjö: Austin Barnes 18, Dartaye Ruffin 18, Reginald Johnson 15, William Gutenius 10, Jonathan Peleg 6.
Borås: Jerome Seagears 25, Jakob Sigurdarson 14, Trayvonn Wright 8, Emil Lundstedt 4, Simon Gunnarsson 4, Shaquille Hines 4, Christian Maråker 2.
Publik: 1 074.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget