Fotograf: Montage

Matchguide: Nässjö gästas av Borås

Nässjö Basket tar ikväll emot Borås Basket och lagens fjärde möte denna säsong väntar. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Nässjö Basket-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 34
När: Fredag 17 mars, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Nässjö har med starka insatser besegrat Borås i två av de tidigare matcherna denna säsong och kan därmed med seger ikväll komma ur lagens inbördes matchserie med ett meriterande 3-1 överläge, vilket borde ge Nässjö-spelarna stort självförtroende inför det stundande kvartsfinalspelet.

Nässjö Basket avslutar grundserien med två hemmamatcher först Borås därefter Uppsala. För Nässjö talar det mesta i dagsläget att en sjundeplacering väntar och därmed möte i bäst av fem matcher mot den slutgiltiga tabelltvåan. Nässjö har haft en negativ trend med tre raka förluster men motståndet har varit tuffast möjliga i form av Luleå, Södertälje och Norrköping och det finns nu två chanser att studsa tillbaka på vinnarspåret innan playoff.
– Det är nästan klart att vi kommer sluta på sjundeplats. Även om vi vinner de två matcher vi har kvar så är vi beroende av att andra resultat går våran väg. Hur som helst så måste vi vinna de sista två matcherna. Det är viktigt att starta slutspelet med en bra dynamik och att vinna är bästa vägen att få det. Borås är alltid en tuff motståndare, de har mycket bra spelare: fysiska och med talang. Dessutom spelar de bra basket. Vi måste spela med ett högt tempo i båda ändarna och försöka få dom att inte spela den basket de vill, säger Nässjös tränare Felix Alonso.

Borås har inte spelat match sedan den 7 mars. Då besegrade man serieledande BC Luleå hemma i Boråshallen. För Borås Basket gäller det att komma väl förberedda, både på publiktryck och på ett stentufft och motiverat hemmalag.
– Det känns som vi är väl förberedda på hur vi vill attackera den här matchen. Intensiteten blir viktig på deras hemmaplan. Kommer man inte ut redo så kan man hamna i underläge snabbt. Nässjö kommer med enorm energi på sin hemmaplan. Vi fokuserar dock på oss själva och vill bygga vidare från matchen mot Luleå. Vi vill komma ut med samma fart och självförtroendet som vi hade i den matchen, säger vikarierande tränaren Henrik Carlsson.

Annars är Nässjö ett lag som Borås haft problem med den här säsongen. Borås förlorade de två första matcherna, men bröt trenden på hemmaplan i det tredje mötet.
– Nässjö är svårspelade, stora och fysiska. De är ett av de bättre returlagen i Basketligan, både defensivt och offensivt. Returtagningen blir sannolikt väldigt viktig i den här matchen. När det gäller spelare så har Nässjö spetskompetens i pointguarden Reggie Johnson. Han skapar mycket för sig själv, men även för andra. Johnson har en stark drive och bra trepoängsskytte, säger Carlsson.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö saknar Karim Wazzi (sjukdom) och Wictor Grenthe (underbensskada).

Sedan tidigare saknas John Brändmark och Anton Almqvist i Borås, som dessutom har tränaren Jonte Karlsson på skadelistan (diskbråck och buktningar på ryggraden).

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare matcher har slutat: Borås-Nässjö 67-70, Nässjö-Borås 85-77 och Borås-Nässjö 77-69.
* Christian Maråker är Borås bäste returtagare med ett snitt på 6.3 returer per match.
* Nässjös Dartaye Ruffin är ligans sjätte mest effektiva spelare (17.9).

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget