Fotograf:

Veckans lag: Vecka 10

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Jerome Seagears, Borås Basket (2)
Borås senaste nyförvärv gjorde sin klart främsta match i Borås-linnet när BC Luleå besegrades med 99-90. 24-årige Seagears satte fina 25 poäng och hade sex returer – allt på lite drygt 27 minuters speltid.

 
G: Brandon Rozzell, BC Luleå (3)
27-årige Rozzell är helt klart en av ligans främsta och mest sevärda spelare. Visserligen blev det förlust för Luleå när man gästade Borås i tisdags, men amerikanens 29 poäng, fem assist och tre returer går inte av för hackor. Följde upp det med 15 poäng i fredagens seger mot Nässjö.

 
F: Cole Darling, Norrköping Dolphins (3)
Darling är troligen en av Basketligans mest underskattade spelare. Är lika bra defensivt som han är offensivt och gör väldigt sällan en “dålig” match. Dubbla segrar för Norrköping (mot Nässjö och Uppsala) förra veckan och mot sina forna lagkamrater i Nässjö sköt 25-åringen i 17 poäng på blott 21 spelade minuter.

 
F/C: George Valentine, Umeå BSKT (2)
Efter en tids skada var Valentine tillbaka i spel förra veckan. I comebacken mot Malbas i tisdags blev det 12 poäng, men mot Jämtland i fredags var 28-åringen på rejält spelhumör och noterades för 15 poäng och hela 15 returer, dessutom fyra assist och tre blockade skott, vilket är mycket imponerande siffror och ger honom en välförtjänt plats i veckans lag.

 
C: Lasse Elbaeck, Malbas (4)
Danske Elbaeck var riktigt bra i segern mot Umeå med bland annat 22 poäng och sex returer i protokollet. Även om 23-åringen blandar och ger en hel del så finns det enorm potential i hans bästa stunder.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget