Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Umeå tar emot Jämtland

En hemmamatch återstår i grundserien för Umeå BSKT. Under fredagskvällen kommer Jämtland Basket på besök. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Umeå BSKT-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 33
När: Fredag 10 mars, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Umeå spelar ikväll fredag sin sista hemmamatch i grundserien, sedan återstår två bortamatcher innan slutspelet börjar (Norrköping och Södertälje) i slutet av mars. Motståndare i Umeå Energi Arena är Jämtland – det enda lag förutom Malbas som Umeå lyckats besegra den här säsongen.
– Det viktiga mot Jämtland blir att hantera deras snabba uppspel. Det är där de fått stora runs när de slagit oss. Det handlar i grunden om att ta ned antalet turnovers och att springa hem med disciplin, säger Umeå-tränaren Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg och fortsätter:
– Det vore självklart skönt för självförtroendet med en seger, men att vi känner att vi gör saker bättre, att vi är med i matcherna det är ännu viktigare. Nu har vi återigen inte samma lag två matcher i rad och det har varit vårt stora problem den här säsongen. Spelare hamnar på nya positioner hela tiden och jag sliter med det. Då vet jag att det är än värre för vissa spelare. Där måste vi får till bättre kontinuitet för att få resultat.

Umeå kommer från förlust i Malmö mot Malbas i tisdags (93-84). Då var George Valentine tillbaka efter skada. Han finns med även ikväll. Däremot saknas Rudy Mbemba och Josh Wolfram. Jämtland var spellediga i tisdags och mötte även dom Malbas i sin senaste match för en vecka sedan. Det blev seger för Östersunds-laget med 95-80.
 

LÄGET I LAGEN:❓
André Nilsson är tillbaka i spel, i övrigt är det samma lag som senast i förlusten mot Malbas för Umeå.

Eventuellt gör Dino Cinac comeback för Jämtland ikväll. Han har kunnat träna för fullt de senaste dagarna.

NOTERA ATT: ✍️
* Jämtland har vunnit två av säsongens tre tidigare matcher (104-77 och 103-71). Umeå vann enda mötet i Västerbotten med 106-94.
* Umeås Joshua Wolfram ligger tvåa i “blockligan” med ett snitt på 1.52 blockade skott per match.
* Jämtland Gustav Hansson är ligans bästa distansskytt. Han sätter 52.6% av sina trepoängsskott.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget