Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Luleå tar emot Nässjö

Serieledande BC Luleå tar under fredagen emot Nässjö Basket hemma i Luleå Energi Arena. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: BC Luleå-Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 33
När: Fredag 10 mars, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Luleå och Nässjö har mötts tre gånger tidigare under säsongen. I Luleå har vinsten stannat vid 83-61, på bortaplan vann Luleå med 70-61 i oktober och senast i januari blev det en förlust 90-76 för Luleålaget.

Nässjö har på sina fem senaste matcher i tur och ordning vunnit mot Malbas, förlust mot Jämtland, vinst mot Umeå och på de två senaste matcherna förluster mot topplagen Norrköping och Södertälje. Noterbart är att av Luleås senaste fem bortamatcher har fyra slutat med förlust, en trend som startade mot just Nässjö i slutet av januari.
– Det ska bli skönt att spela hemma igen inför Sveriges bästa basketpublik. Vi är fortfarande i förarsätet och etta i tabellen när vi kliver ut på planen för att möta Nässjö, något som blir en svår uppgift då de påminner om oss själva – rörliga och mångsidiga forwards som spelar basket i ett högt tempo. Jämfört med senast behöver vi lyfta oss defensivt, vi måste också spela bättre försvar och göra ett bättre jobb i returtagningen än vad vi gjorde borta mot Borås. Gör vi det får vi mer utrymme att driva upp tempot och sätta den offensiva karaktären som vi vill ha i anfall under match, säger Luleås tränare Peter Öqvist.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

Nässjö kommer till spel utan sin lagkapten Karim Wazzi som har drabbats av blindtarmsinflammation. Dessutom är Wictor Grenthe skadad.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleå har vunnit två av säsongens tre tidigare matcher (70-61 och 83-61). Senast i Småland i slutet av januari vann Nässjö med 90-76.
* Nässjö-centern Dartaye Ruffin ligger tvåa i kategorin anfallsreturer (offensiva) med 2.55 i snitt per match.
* Luleås Denzel Andersson sätter 66.7% av sina tvåpoängsförsök, vilket gör att han ligger trea i den kategorin.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget