Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Formstarka lag möts i Norrköping

Norrköping Dolphins och Uppsala Basket är två av ligans mest formstarka lag. Ikväll möts lagen i Norrköping. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 33
När: Fredag 10 mars, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Uppsala kommer från en mycket imponerade insats mot Södertälje Kings i tisdags, vinst med hela 84-54. Den segern var klubbens femte i rad och Uppsala ser mer och mer ut att vara ett av de fyra lag som kommer få hemmaplansfördel i kvartsfinalen som börjar i april.

Norrköping tog en stabil seger borta mot Nässjö Basket tidigare i veckan, 71-59. Östgötarna har endast förlorat en av sina fem senaste matcher och hemma i Stadium Arena har man så här långt under säsongen vunnit 12/13 matcher.
– Uppsala går riktigt bra just nu med fem raka segrar och jag ser dem som ligans starkaste lag för tillfället. De är välcoachade av Kevin Gaines och tittar man på startfemman består den enbart av landslagsspelare plus att det finns flera utomordentligt skickliga spelare. De har 2-1 på oss i inbördes möten och vi vill gärna kvittera och vinna med mera än sju poäng ifall vi skulle stöta på dem under slutspelet. Vi kommer till spel med samma lag som mot Nässjö senast men vi kanske kan få med Abdou Medjedoub som tar bort gipset idag. Edvin Stark har fortfarande problem men får daglig behandling, så vi kan hoppas på att han blir spelklar i god tid innan slutspelet, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.

Kevin Gaines, tränare i Uppsala:
– Vi har spelat bra nu ganska länge där vi varit stabila utan att för den skull ha spelat på topp i både offense och defense i samma match. Det hoppas vi ska komma snart nu när slutspelet närmar sig och jag tycker att vårt slutspel, mer eller mindre, har börjat redan då vi i de fem sista matcherna bara har topplag kvar att möta och då ska man komma ihåg att vi bara har en hemmamatch, BC Luleå, och alltså resten borta i form av Dolphins, Södertälje, Nässjö och Borås fram till den 28 mars.
– Det ser bra ut på skadefronten då det bara är fotskadade Rickard Eriksson som inte kan spela. Det är alltid tuffa matcher mot Dolphins och jag ser fram emot “matchupen” mellan lagens guards såväl som mellan centrarna Carl Engström och Jocke Kjellbom. Vi vill givetvis vinna, men om vi skulle förlora får det inte bli med mera än sju poäng eftersom vi då skulle tappa hemmaplansfördel mot Dolphins i finalspelet.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar fortsatt Abdou Medjedoub och Edvin Stark.

Uppsala kommer till spel utan fotskadade Rickard Eriksson och Oluoma Nnamaka.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala har vunnit de två matcher man spelat på hemmaplan, 73-64 och 77-69. I Norrköping i december vann dock Dolphins med 82-72.
* Alexander Lindqvist (9) är Uppsala bäste poänggörare med 15.1 poäng per match i snitt.
* Norrköpings stjärncenter Joakim Kjellbom är den spelare som blockar flest skott i ligan; 2.15 per match.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget