Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

TV: Viktig seger för Malbas

Malbas tog sista chansen att knapra in på Umeå BSKT i jakten på den sista slutspelsplatsen. Här är höjdpunkterna!

25 poäng och sju satta trepoängare av Terrence Oglesby. Men det räckte inte – Umeå BSKT förlorade mot tabelljumbon Malbas med 93-84.

Umeå reste ned med åtta spelare till Skåne under tisdagen. Terrence Oglesby, Gerald Williams, Robin Alm, George Valentine, Egal Saleman, Johan Rönström, Jesper Hallberg och Fredrik Björnsson var mannarna som skulle göra det mot Malbas.

Men hemmalaget tog ledningen direkt i sin egen borg. Efter en spelad period ledde Malmögänget med sju poäng. Den ledningen behöll man ända till den tredje akten då Umeå kom igång på allvar. Gästerna svarade i tredje genom att göra 28-17. Men under de sista tio minuterna var det Malbas som kontrollerade tillställningen igen.

Guarden Adrian Rodgers hade ställt in siktet när han gjorde 16 poäng i den fjärde perioden och vann matchen åt sitt lag. Umeå BSKT föll slutligen med siffrorna 84-93. Detta trots att norskamerikanen Terrence Oglesby visade sig från sin bästa sida. Han stoppade i 25 poäng för Umeå och satte hela sju trepoängare i förlusten.

MATCHFAKTA:
Malbas–Umeå 93–84

(24–17, 26–27, 17–28, 26–12)
Poäng, Malbas: Adrian Rodgers 26, Lasse Elbaeck 22, Joshua Ritchart 18, Sebastian Åris 9, Jordan Peltier 8, David Terins 4, Emil Isovic 3, Marko Marinkovic 2, Kasper Hagberg.
Umeå: Terrence Oglesby 25, Gerald Williams 22, George Valentine 12, Egal Saleman 8, Johan Rönström 8, Jesper Hallberg 4, Robin Alm 3, Fredrik Björnsson 2.

Text: Max Wiik (Umeå BSKT)

Dela inlägget