Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

TV: Tung seger för Borås

Borås Basket tog en tung seger när man hemma i Boråshallen besegrade serieledarna BC Luleå md 99-90. Här är matchens höjdpunkter!

Med vikarierande huvudtränaren Henrik Carlsson vid rodret stod Borås Basket för en helgjuten insats mot serieledande BC Luleå i Boråshallen. Hemmalagets ledning, som var nio poäng stor efter halva matchen, växte till en ballong på 19 poäng i fjärde perioden, innan allt stannade på 99-90.

Jakob Sigurdarsons andra trea i matchen och åttonde poäng gav Borås Basket 16-10 efter 4:30. Minuten senare spelade Sigurdarson fram Fredrik Andersson till en trea plus bonuskast och 22-13. Andersson satte sedan 29-23 med bara sekunder kvar av första perioden.

44 sekunder in i andra perioden hade Luleå fixat 29-28 och Henrik Carlsson tvingades till timeout. Ett anfall senare ledde Luleå. 4:15 in i andra stoppade dock Christian Maråker i sina tolfte poäng, vilket betydde 40-35 för Borås Basket. När Emil Lundstedt sköt i 47-40 med 2:21 kvar innan halvtidspausen kallade gästerna timeout. 50-41 stod det efter halva matchen.

Jerome Seagears hade en het tredje period offensivt och han var uppe i 16 producerade poäng. Ännu bättre, fast defensivt, var Fredrik Andersson. När Jakob Sigurdarson, med 2:30 kvar av tredje, drog i 64-56 kallade Luleå timeout. Direkt efter timeouten sköt Emil Lundstedt i en trea till 67-56 och med tio minuter kvar av matchen ledde Borås med 69-60.

Borås inledde fjärde perioden lika bra som man avslutade den tredje och hade ett tag ledningen med 74-60. Sedan tog Luleå över och var så nära som 76-68 innan det vände igen. Med 4:22 kvar sänke Sigurdarson en trea till 82-70, assisterad av Maråker. Trean till 89-73 drog Sigurdarson i med 2:30 kvar och det luktade hemmaseger i Basketborgen. Ledningen var som mest uppe i 19 poäng innan det till slut stannade på 99-90.
– -Vi var inte nog bra idag. Vi spelade inte nog bra försvar för att vinna en sådan här basketmatch. För många misstag. För låg intensitet. Hellre att vi tappar några nere på lowpost än att vi börjar släppa skytte. Nu fick Borås båda delarna, Maråker där nere och så släpper vi trepoängsskytte. Då blir det mycket poäng på tavlan och då är det tufft att vinna här nere, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

– Borås skjuter ju inte 55 procent på treor för att vi spelar bra försvar. Så är det ju inte, analyserade Luleås forward Tom Lidén.

– Jag kände mig väldigt bekväm. Jag har varit mer taggad än nervös under hela dagen. Vi vinner mot ett otroligt bra Luleå, som är serieledare. En eloge till spelarna som verkligen visar hjärta idag. 34 straffkast skjuter vi, vilket är fantastiskt. Och vi skjuter bra treor. Jag som är analytiskt lagd brukar säga att vi vill ha straffkast, layups och treor. Bra treor. Inte de här långa tvåorna med en hand i ansiktet. Efter en sån här match när man tittar på statistiken blir man extra glad, säger Borås vikarierande tränare Henrik Carlsson.

MATCHFAKTA:
Borås–Luleå 99–90

(29–23, 21–18, 19–19, 30–30)
Poäng, Borås: Jerome Seagears 25, Jakob Sigurdarson 23, Christian Maråker 14, Fredrik Andersson 10, Emil Lundstedt 9, Simon Gunnarsson 9, Shaquille Hines 6, Trayvonn Wright 3.
Luleå: Brandon Rozzell 29, Tom Lidén 17, Quinton Upshur 14, Yannick Anzuluni 13, Anton Saks 8, Tim Kearney 4, Adam Rönnqvist 3, Denzel Andersson 2.
Publik: 1 026.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget