Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Viktig match väntar i Uppsala

Mycket står på spel när Uppsala Basket under tisdagskvällen får besök av de regerande mästarna Södertälje Kings. Här är senaste nytt!

Vilka: Uppsala Basket-Södertälje Kings
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 32
När: Tisdag 7 mars, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Sex matcher återstår av grundserien för Uppsala och det är tuffast möjliga avslutning som väntar, med ligans topp tre-lag fyra matcher på raken. Tisdagens hemmamatch mot mästarna Södertälje följs av bortamatch på fredag mot fjolårsfinalisterna Norrköping Dolphins. Och det är bara början.
– Vi kollar inte alltför långt fram men de här två matcherna som kommer den här veckan är otroligt viktiga. Det är måstematcher för att vi ska kunna avancera i tabellen, men vi känner att vi spelar bättre och bättre hela tiden och vår formkurva pekar fortfarande uppåt, säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se.

Uppsala har vunnit fem av sina sex senaste matcher där enda förlusten har kommit i bortamatchen mot just Södertälje (71–68). Uppsala här därmed tagit ett järngrepp om fjärdeplatsen som ger hemmaplansfördel i kvartsfinalspelet, då de alltjämt två matcher färre spelade gentemot sina huvudkonkurrenter Jämtland och Borås.
– Det handlar om att man ska ta en match i taget. Vi var nära senast vi spelade mot Södertälje och jag tycker att vi matchar upp mot dem bra, position för position. Men det gäller att hålla kolla på deras stjärnor, Toni Bizaca till exempel har ju varit fantastisk för dem på sistone, säger Gaines till UNT.se.

Södertälje har fyra raka segrar i bagaget och får gälla som små favoriter till segern ikväll. När lagen möttes i Uppsala i början på december vann Södertälje med 84-76.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala saknar veteranerna Rickard Eriksson och Oluoma Nnamaka.

Södertälje kan troligen ställa upp med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Södertälje har vunnit de båda tidigare matcherna under säsongen: 84-76 och 71-68.
* Både Uppsala och Södertälje snittar strax över 80 poäng per match.
* Toni Bizaca ligger tvåa i poängligan med 18.4 poäng per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget