Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Nässjö jagar första segern mot Norrköping

Nässjö Basket gästas ikväll av Norrköping Dolphins. Nässjö har tidigare under säsongen förlorat samtliga tre möten mot Dolphins och frågan är om det är fjärde gången gillt nu för Nässjö. Här är senaste nytt!

Vilka: Nässjö Basket-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 32
När: Tisdag 7 mars, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Nässjö förlorade i senaste omgången på bortaplan mot Södertälje Kings (72-93). Södertälje var effektiva i första halvlek och Nässjö fick inte alls tag på sina motståndare. Däremot kom Nässjö ut starkare i den andra halvleken och spelet såg mycket bra ut, såväl defensivt som offensivt och detta måste Nässjö spinna vidare på från uppkast ikväll.

Nässjö har spelat 28 matcher, två mera än tabelltrean Dolphins, och man krigar just nu om platserna fem, sex och sju tillsammans med Borås och Jämtland.
– Norrköping kommer att bli en tuff motståndare. De spelar en mycket bra basket, de är konsekventa, spelar hårt defensivt och med en hel del offensivt lösningar. Vi spelade en bra andra halvlek i Södertälje och vi är medvetna om att det är det enda sättet att spela på om vi vill slå Norrköping. Vi har ännu inte kunnat slå dem, men vi vet att vi kan göra det om vi gör vårt bästa, säger Nässjös tränare Felix Alonso.

Norrköpings tränare Adnan Chuk:
– Vi åker ner till Nässjö med tio spelare då vi fortfarande har Abdou Medjedoub och Edvin Stark skadade. Vi vet hur svåra Nässjö är i hemmahallen så vi har full respekt för dem och det sätt de spelar på och vi förväntar oss ännu en tuff drabbning. Det vore skönt med en seger med alla spelare hela eftersom vi redan på fredag har tuffa Uppsala hemma.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö saknar troligen skadade Wictor Grenthe.

Norrköping saknar skadade duon Abdou Medjedoub och Edvin Stark.

NOTERA ATT: ✍️
* Norrköping har vunnit säsongens tidigare matcher med 88-54, 75-67 och 85-63.
* Nässjö snittar 75.6 poäng per match. Norrköping 76.9.
* Norrköpings stjärnamerikan Cole Darling ligger sexa i poängligan med 16 poäng per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget