Matchguide: Gunnarsson tillbaka mot Luleå

När Borås Basket under tisdagskvällen tar emot serieledarna BC Luleå gör Simon Gunnarsson comeback efter en tids skada. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Borås Basket-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 32
När: Tisdag 7 mars, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Tre veckor kvar återstår av grundserien och slutspurten innehåller fem matcher för BC Luleå i kampen om förstaplatsen i Basketligan. Först ut är en tuff bortamatch mot Borås Basket ikväll, sedan väntar Nässjö Basket hemma på fredag.

Jonte Karlssons Borås ligger på sjätte plats i tabellen med 14/14 i matcher, vilket ses av en del som en liten besvikelse, många hade tippat Borås som en stark utmanare till Södertälje, Norrköping och Luleå.
– Det blir en tuff bortamatch. Vi kommer behöva spela riktigt bra för att vinna där nere. Christian Maråker verkar vara i riktigt gott slag nu och har spelat bra på slutet. Det är viktigt för oss att hantera Maråker, men även Mike Palm, under korgarna säger Luleås tränare Peter Öqvist till NSD.se.

Hur ska ni hantera det?
– Man hjälps åt. Sen ska det spelas på två sidor om korgen också. De kanske har någon centimeter och något kilo på oss, men då får vi försöka vara snabbare och kvickare än dem. Defensivt hjälps man åt genom lagförsvaret för att sänka procenten på deras avslut.

Jonte Karlsson, tränare i Borås:
– Vi har tränat på och nu ska vi spela mot Luleå, som spelar en lite annan typ basket jämfört med Norrköping. Luleå har mycket fart i spelet och är ett av de mest offensiva lagen i Basketligan. För oss handlar det om att kontrollera deras tempo. Vi har slagit dem en gång, så vi vet att det går. Men de är väldigt konsekventa i det de gör och tuffa att försvara en mot en. Defensivt krävs att vi gör ett bättre jobb över lag än vi gjorde mot Norrköping. Tittar vi på offensiven så måste vi ta med oss energin från försvaret till anfallet så att vi inte blir stillastående. Det är sånt vi jobbat på.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Borås får troligen tillbaka Simon Gunnarsson efter skada. John Brändmark spelar inte mer den här säsongen.

Luleå kan mönstra starkast möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* BC Luleå snittar 84.4 poäng per match. Borås 78.7.
* Luleå har vunnit två av tre matcher mellan lagen tidigare under säsongen: 79-76 och 82-71. Det enda mötet i Borås vann dock västgötarna med 89-88.
* Luleås Yannick Anzuluni ligger fyra i returligan: 7.5 returer per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget