Fotograf:

Veckans lag: Vecka 9

Varje måndag utser vi veckans bästa lag (Team Of The Week) i Basketligan herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Jabril Durham, Jämtland Basket (4)
Durham stod för fina 30 poäng när hans Jämtland ställdes mot Uppsala i tisdags, men det blev ändå förlust för Östersundslaget. 23-åringen satte 5/8 tvåpoängare och 5/10 bakom trepoängslinjen, dessutom bokfördes han för fyra returer och fyra steals. Följde upp det med 22 poäng i fredagens match mot Malbas.

 
G: Jordan Peltier, Malbas (2)
Även om Malbas haft en riktigt jobbig säsong så har 21-årige Peltier glänst emellanåt. Mot Jämtland blev det 23 poäng, sex returer och fyra assist från Peltiers händer.

 
F: Axel Nordström, Uppsala Basket (2)
Riktigt stark vecka av Nordström som leverade både offensivt och defensivt när hans Uppsala knep två viktiga segrar. I matchen mot Jämtland blev det, på 20 spelade minuter, 16 poäng och sex returer (felfritt skytte från golvet). Följde upp det med bland annat 23 poäng mot Umeå.

 
F: Toni Bizaca, Södertälje Kings (5)
34-åringen från Kroatien är tillbaka på allvar efter att ha missat några matcher på grund av sjukdom. Inledde veckan med 19 poäng och nio returer i segern borta mot Borås. När Nässjö slogs tillbaka ett par dagar senare blev det 23 poäng – på knappt 20 minuters speltid.

 
C: Joakim Kjellbom, Norrköping Dolphins (2)
Norrköpings stjärncenter gjorde vad han kunde och lite till borta mot serieledarna Luleå, men 37-åringens 26 poäng och tio returer räckte inte till seger. Följde upp det med tio poäng och nio returer i fredagens lunchmatch mot Borås.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget