Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Fjärde gången gillt för Nässjö?

Basketveckan ska summeras. En match återstår i den 31:a omgången av Basketligan herr: Södertälje Kings-Nässjö Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Södertälje Kings-Nässjö Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 31
När: Lördag 4 mars, kl 16.15
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Nässjö står inför den kanske tuffaste av uppgifter när de på lördagen tar sig an Södertälje på bortaplan. Södertälje, svensk baskets stora gigant under de senaste åren är dessutom i behov av vinst för ha chans till seriesegern och i matcher av denna rang säger erfarenheten att Vedran Bosnics lag är oerhört svårslagna. Tidigare under säsongen har lagen haft tre möten och Södertälje har vunnit utan större bekymmer i samtliga matcher.

Nässjö har en minst sagt dyster statistik mot Södertälje om man tittar historiskt, men varje match är en ny chans att fälla en av Sveriges vinstrikaste basketklubbar och varför inte i eftermiddag? Nässjö har som sagt varit utan chans i matcherna tidigare under säsongen, men kanske har tränare Felix Alonso hittat nycklarna för att fälla Vedran Bosnics gäng.

Nässjö tampas med flera lag om platserna 5-7 i tabellen och eftersom Borås igår förlorade mot Norrköping så kan Nässjö med en seger idag passera västgötarna tack vare övertag i inbördes möten. Södertälje ligger trea i tabellen, en vinst är nödvändig om man ska kunna ta ikapp de sex poäng man ligger bakom ledande BC Luleå.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

Nässjö saknar Wictor Grenthe som är skadad.

NOTERA ATT: ✍️
* 73-67, 98-61 och 82-66. Så har säsongens tidigare matcher slutat.
* Reginald Johnson är Nässjös bäste poänggörare med 14.9 poäng per match.
* Nick Spires är Södertäljes främste returtagare med 6.3 returer per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget