Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Umeå redo att ta sig an Uppsala

Umeå BSKT vill bryta en dyster förlusttrend. Uppsala Basket vill koppla greppet om fjärdeplatsen. Ikväll möts lagen i Umeå. Här är allt du behöver veta inför matchen!

Vilka: Umeå BSKT-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 31
När: Fredag 3 mars, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

För en månad sedan lämnade Gerald Williams Umeå på grund av personliga skäl. Nu är amerikanen dock tillbaka och högst troligen gör han comeback i kvällens match mot Uppsala. Comeback i laget blir det även för Terrence Oglesby som snittar nästan 16 poäng per match. Däremot lär både Rudy Mbemba och George Valentine återigen saknas. Det fanns förhoppningar om att duon skulle komma till spel mot Nässjö Basket i tisdags, men så blev inte fallet.

Umeå har en riktigt tuff månad bakom sig med sju raka förluster. Frågan är om man kan sätta käppar i hjulet för Uppsala som har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och senast slog Jämtland Basket med 84-76.
– Uppsala spelar bra och jagar placeringar, ett hungrigt gäng som nu har turen med sig att vara hela och ha kontinuitet. Ett välspelande och välcoachat lag som kämpar hårt och är tufft att möta, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg och fortsätter:
– För vår egen del börjar det ljusna, nu har vi tillbaka Terrence Oglesby och Gerald Williams, plus att George Valentine är på gång igen och även Rudy Mbemba. Men jag vågar inte säga något om hur det kan bli med speltid.

Så här säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.se inför kvällens match:
– Det är inte så mycket tid att förbereda sig mellan matcherna nu, men vi går igenom de saker vi behöver och nu handlar det om att fokusera på oss själva. Vi gjorde jobbet senast mot Jämtland och har ödet i våra egna händer. Men det är alldeles för tidigt att börja snegla på tabellen och vilka som möter vilka.
– Dessutom har vi chans på tredjeplatsen, och vi är absolut inte nöjda nu. Vi kommer in i en tuff period med många tuffa matcher på kort tid och det kommer göras oss redo till slutspelet. Vi vill spela vår bästa basket nu och vi vill bli bättre och bättre för varje match.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar med all säkerhet Johan Pierre och Nathan Dawit. Dessutom troligen Rudy Mbemba och George Valentine.

Uppsala åker till Västerbotten utan Rickard Eriksson och och Oluoma Nnamaka.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala har vunnit säsongens tre tidigare matcher: 85-72, 82-75 och 88-60.
* Axel Nordström är Uppsalas främste returtagare med ett snitt på 6.4 returer per match.
* George Valentine i Umeå är en av ligans effektivaste spelare, ligger femma med ett snitt på 18.3.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget