Fotograf: Montage

Matchguide: Lunchmatch i Norrköping

Det vankas lunchmatch i Norrköping under fredagen. Redan klockan 13.30 tar hemmalaget Norrköping Dolphins emot Borås Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Norrköping Dolphins-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 31
När: Fredag 3 mars, kl 13.30
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Norrköping Dolphins har kört konceptet med lunchmatcher i några år. I år har det blivit dags för Borås Basket att var med på en sådan. Fredagen den 3 mars klockan 13.30 är det uppkast i Stadium Arena. Och för Borås är det en chans till revansch efter det som hände senast då lagen möttes.
– Det kändes som vi var urusla mot Dolphins förra gången. Men när man tittar på matchen i efterhand så var det inte alls så dåligt. Vårt stora problem var offensiven, där Dolphins tog bort mycket av det vi ville göra. Defensivt höll vi dem på 73 poäng och kan vi göra det idag så är det jättebra, säger Jonte Karlsson, tränare i Borås.

Tre tidigare möten med Borå denna säsong har slutat med seger för Norrköping i de två senaste matcherna medan prologen i Boråshallen vanns av hemmalaget. Det brukar bli tuffa matcher lagen emellan och Borås kommer från en knapp förlust i tisdags mot Södertälje Kings och man vill gärna behålla sin fjärdeplats i tabellen vilket då ger hemmaplansfavör i slutspelet. Norrköping å sin sida föll även dom, i måndags borta mot BC Luleå.
– Det ska bli riktigt roligt att spela nu när det är så här viktiga matcher och Borås är ett bra lag som vill behålla sin plats bland topp fyra. Vi tar med oss de bra bitarna från Luleå-matchen och vi har givetvis analyserat Borås spel då det gäller att kontrollera tempot och välja våra lägen. I och med att Abdou Medjedoub fortfarande är gipsad är vi sårbara under korgarna men det får vi se till att kompensera på annat sätt. Förhoppningsvis kommer vi att få ett bra stöd från den stora publik som vi hoppas kommer att finnas på plats, säger hemmalagets tränare Adnan Chuk.

Jonte Karlsson:
– Vi har på papperet en trupp på 13 spelare men har haft en hel del otur med skador och sjukdomar vilket inneburit att vi i bästa fall fått rotera på nio till tio spelare. Det har varit en jobbig säsong för oss och vi har haft svårt att hitta vår rytm. Vi spelar bra basket när alla är med men så har inte varit fallet under större delen av säsongen. Vi vill gärna behålla fjärdeplatsen med den fördel det innebär men nu har vi flera spelare på skadelistan. John Brändmark var tidigare långtidsskadad men kom tillbaka starkt för att åter bli borta för resten av säsongen då han ska operera en ljumske. Fredrik Andersson har varit riktigt bra och fått rikligt med speltid men har tyvärr fått spela på ovana positioner. Trayvonn Wright har problem med sitt ena knä men spelar ändå och han har ibland fått spelat som femma vilket inte är hans roll men senast gjorde han det bra när han spelade som trea. Christian Maråker har vi stor nytta av nu när han äntligen är frisk och Mike Palm är tillbaka efter vadmuskelproblem medan vi fortfarande har frågetecken för två starters i form av Jakob Sigurdarson, problem med en sena i en fot, och Simon Gunnarsson som har en inflammation i ett innanlår. Ingen av dessa tränade igår men kommer troligen att följa med bussen upp till Stadium Arena.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping saknar Abdou Medjedoub. Fredrik Larsson och Johnell Smith har varit småkrassliga men ska vara spelklara.

I Borås så kommer John Brändmark och Simon Gunnarsson definitivt att saknas igen. Mycket tyder på att även Jakob Sigurdarson missar matchen.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare matcher har slutat: Borås-Norrköping 87-66, Norrköping-Borås 81-70 och Borås-Norrköping 52-73.
* Matchen startar redan klockan 13.30!
* Borås är det lag i Basketligan som tar flest returer: 37.8 per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget