Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

BC Luleå förlänger med Öqvist

BC Luleå och tränaren Peter Öqvist har förlängt samarbetet och Öqvist fortsätter ytterligare tre år framåt. I klubbens långsiktiga arbete är den viktigaste pusselbiten på plats och ger arbetsro inför årets stundande slutspel som startar om fyra veckor.

– Vi vill bygga vidare med långsiktighet och kontinuitet och därför var Peter ett naturligt val för BC Luleå. Vi bygger vidare med tre år efter Peters första tre säsonger och detta känns väldigt rätt och bra. Det är en resa från dag ett som vi nu förlänger. Under Peters första tre år har det varit ett hårt arbete att komma upp till toppen och årets säsong visar att vi är stabilare än på länge. Det var ett enigt beslut från hela styrelsen och mig om att vi skulle fortsätta med Peter vid rodret. Målbilden vi har satt upp tillsammans med Peter är att BC Luleå ska vara i den absoluta toppen av svensk basket, säger Luleås klubbdirektör Lars Mosesson.

Peter Öqvist om förlängningen:
– Jag är glad för denna förlängning och känner verklig glädje över detta. Det är kul att klubben vill fortsätta samarbetet med mig och det är en härlig utmaning att få ta sig an laget i tre år till. Jag och familjen trivs väldigt bra i Luleå så allting faller väldigt bra på plats för oss nu.
– Det är en rolig resa vi gör med laget, med allt vad det innebär och att få resa vidare på denna våg känns oerhört stimulerande. Jag vill rikta ett stort tack till Lasse Mosesson och BC Luleås styrelse för att de vill fortsätta resan med mig coach för laget.

Dela inlägget