Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

TV: Utklassningsseger för Nässjö

Nässjö Basket hade inga problem att avfärda Umeå BSKT i tisdagens match mellan lagen. Nässjö tog kommandot från start och vann till slut med komfortabla 97-56. Här är höjdpunkter från matchen!

Nässjö Basket gav aldrig Umeå någon som helst chans i kvällens match utan ett fokuserat hemmalag gasade på från första minut och vann med stora siffror 97-56 (62-33).

Umeå hade på förhand aviserat att såväl Rudy Mbemba som Terrence Oglesby skulle dyka upp i Nässjö Sporthall ikväll men tyvärr för matchen så deltog inte någon av dessa herrar. Nässjö startade i högt tempo och dessutom fokuserat över hela banan och Umeå såg slagna ut redan från mitten av den första perioden. Dartaye Ruffin startar upp poänggörandet med en trepoängare och det har vi inte sett tidigare i någon matchstart från Nässjös gigantiske center och visst höjde Umeås tränarstab en aning på ögonbrynen precis som många av hemmafansen efter denna inledning. Umeå och då främst Egal Saleman svarar på detta och Egal visar upp piggt spel under den första perioden och han håller kvar Umeå hyfsat i matchen med ett inspirerat anfallsspel. Umeå hänger med till underläge 14-12, halvvägs in i perioden ,men sedan handlar precis allt om Nässjö Basket. Nässjö rycker sista fem minuterna av perioden och när Karim Wazzi serverar på ett elegant sett Auston Barnes fram till 24-16 i periodens absoluta slutskede så känns matchen vara i hemmaägo.

Den andra perioden är riktigt bra från hemmalaget och 38-17 i perioden säger det mesta. Umeå blir allt mindre intresserade av försvarsspel och de räcker helt enkelt inte till när Nässjö spelar ut. Nässjö spelar fantasirikt offence och det ger utdelning och även om Umeå försöker med olika typer av försvar, så löser Nässjö detta på ett bra sätt. Defensivt kan man utan problem få stopp efter stopp och publiken kan bara njuta av ett hemmalag som spelar ut och bjuder på en härlig basketfest.

Matchen är givetvis avgjord redan i paus efter förkrossande 62-33. Den tredje perioden blir relativt avslagen och båda lagen har ”ring ut” En period som ingen vill se i repris, men båda lagen bjuder till bättre i den sista perioden som blir underhållande. Nässjö roterar runt på de elva spelare som var friska för kvällen och samtliga kommer med i poängprotokollet. Dartaye Ruffins “double-double” (18 poäng och 10 returer) på cirka 20 minuters speltid imponerar och kapten Karim Wazzis 7 assist är bra siffror på 18 minuters speltid.

Samtliga spelare i Nässjö gör en bra insats och laget ser stabilt ut inför en spännande avslutning av Basketligan. Segern innebär att Nässjö går upp på 26 poäng och Nässjö har absolut god chans att avancera i tabellen även om spelprogrammet är tufft. Närmast väntar svenska mästarna Södertälje Kings redan kommande lördag på bortaplan.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Umeå 97–56

(24–16, 38–17, 12–8, 23–15)
Poäng, Nässjö: Reginald Johnson 18, Dartaye Ruffin 18, Austin Barnes 12, William Gutenius 11, Kristian Heder Ternell 10, Daniel Eliasson 9, Jonathan Peleg 5, Mantas Griskenas 5, Marko Dojkic 4, Wictor Grenthe 4, Karim Wazzi.
Umeå: Egal Saleman 20, Robin Alm 10, Fredrik Björnsson 9, Albin Frank 6, Joshua Wolfram 4, André Nilsson 4, Johan Rönström 3.
Publik: 768.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget