Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Viktig match om fjärdeplatsen

När Uppsala Basket under tisdagskvällen tar emot Jämtland Basket står mycket på spel. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 30
När: Tisdag 28 februari, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Tre lag har ryckt i toppen av Basketligan. Men om den så viktiga fjärdeplatsen är det ett getingbo. Just nu är tre lag i allra högsta grad inblandade; Borås, Jämtland och Uppsala – som alla står på 28 inspelade poäng. Uppsala har på papperet en fördel då laget har två matcher färre spelade, men då schemat som återstår är tuffast möjliga är det svårt att säga bu eller bä om det. Mycket kan avgöras ikväll i IFU Arena när Jämtland kommer på besök.

Jämtland är ett av ligans hetaste lag för tillfället och har tre raka segrar där man gjort mer än 90 poäng i samtliga. Senast blev det seger mot Nässjö med 93-78. Noterbart är dock att det fortfarande är osäkert ifall stjärnan Dino Cinac är redo för spel.
– Vi tar honom timme för timme, vi får se på tisdag (läs ikväll) om han spelar eller inte. Vad gäller resten av truppen så saknas ingen men vi har en träning kvar innan match. Peppar, peppar, säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten.

Jämtland har inte vunnit över Uppsala på bortaplan sedan 2011, sedan dess har de hunnit förlora 11 bortamatcher på raken. Dags att bryta trenden?
– Vi är sårbara utan Dino och speciellt mot Uppsala som har en av ligan största spelare, 216 centimeter långa Carl Engström. Vi måste göra en gedigen laginsats för att ställa till med problem för Engström. Nyckeln blir att spela som ett lag för att få stopp på honom, säger Gehrke till tidningen.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala kan troligen ställa upp med bästa möjliga lag. Både Axel Nordström och Anton Gaddefors saknades senast på grund av sjukdom med lär spela ikväll.

I Jämtland är Dino Cinacs återkomst nära, han kommer att vara ett frågetecken fram till timmarna innan match. I övrigt är alla spelare redo.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala får fördel i inbördes möten gentemot Jämtland vid seger – eller vid förlust med mindre än 13 poäng.
* Jämtlands Dino Cinac leder poängligan med ett snitt på 18.5 poäng per match.
* Uppsalas Jonathan Person ligger fyra i assistligan (4.1). Jämtlands Jabril Durham leder (6.4).

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget