Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Skadeläget har ljusnat i Umeå

När Umeå BSKT ikväll gästar Nässjö Basket kan två av lagets stjärnspelare göra comeback. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Nässjö Basket-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 30
När: Tisdag 28 februari, kl 19.04
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Umeå har haft ett par tunga månader bakom sig med stora skadebekymmer. Men nu börjar man se ljuset i den mörka tunneln och även om Rudy Mbemba fick avbryta sin comebackmatch i fredags mot Borås, så är eventuellt både Terrence Oglesby och George Valentine redo för spel ikväll.
– Terrence följer med till Nässjö. Läget i laget känns överlag positivt, folk börjar dra med varann. George Valentine är piggare och följer också med, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

I de tre tidigare mötena under säsongen har Nässjö segrat, men i två av matcherna har Umeå varit med ända till slutminuterna.
– Nässjö är en knepig bortamatch. Alltid. Om vi kan ta hand om bollen ska vi kunna vara med, det får inte blir någon turnover-cirkus för då är det fullständigt över, säger Jesper Gustavsson och fortsätter:
– Förra matchen gick det stundtals bra när vi flyttade bollen osjälviskt, sedan fanns det sekvenser när folk stod stilla och tittade efter vad Rudy skulle göra, vilket var konstigt för så ser det inte alls ut på träning där alla är på och visar att de vill ha boll.

Nässjö kommer från förlust borta mot Jämtland (93-78) och måste vinna ikväll om man ska ha någon chans på fjärdeplatsen som ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Hemma i Nässjö Sporthall är laget erkänt svårslagna och smålänningarna får infinna sig i att vara stora favoriter till segern.
– Alla matcher som är kvar är mycket viktiga och denna är inget undantag. I senaste matchen mot Umeå här i Nässjö var vi nära på att förlora. Mbemba är tillbaka i Umeå. Han är en mycket bra spelare och höjer deras dimension som lag. Vi måste fortsätta spela med energi och aggressivitet. Vi ska göra vad vi kan för att komma så högt upp som möjligt i tabellen, säger Nässjös tränare Felix Alonso.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö ser ut att kunna ställa upp med ordinarie manskap.

I Umeå är Terrence Oglesby tillbaka, oklart hur mycket han spelar ikväll. Dessutom är George Valentine med på resan till Småland. Däremot saknas med största sannolikhet Rudy Mbemba som utgick skadad mot Borås i fredags.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare möten slutat: Umeå-Nässjö 57-68, Nässjö-Umeå 89-85, Umeå-Nässjö 49-79.
* Nässjö och Umeå är två av ligans poängsnålaste lag: 74.9 ppg respektive 70.2 ppg.
* Nässjö-centern Dartaye Ruffin ligger fyra i returligan med 7.6 returer per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget