Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Toppmatch i Luleå

Basketveckan tjuvstartar ikväll med ett högintressant toppmöte i Luleå, där serieledarna BC Luleå tar emot tabelltvåan Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: BC Luleå-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 30
När: Måndag 27 februari, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Norrköping har haft välbehövlig tid till träning och rehab efter förra fredagens seger mot Södertälje Kings, ett Södertälje som i fredags besegrade ligaettan Luleå hemma i Täljehallen. Ikväll har Norrköping att möta Luleå uppe i Luleå Energi Arena och vid vinst komprimeras tabellen ytterligare för de tre bästa lagen.
– Vi har bra koll på BC Luleå och vi vet att det är ett bra lag som spelar bra basket med många individuellt skickliga spelare. Som vanligt har vi analyserat Luleå ner på detaljnivå och det gäller för oss att försöka kontrollera tempot och det gäller att ha fokus på topp och därmed minimera våra misstag. Vi har torskat två av tre matcher mot dem så nu vill vi gärna ha en vinst, säger Norrköpings assisterande tränare Jocce Källman.

Det råder ingen större tvekan om att kvällens match är oerhört viktig för båda lagen. Luleå leder visserligen serien med sex poäng, men man har också spelat två matcher mer än jagande Norrköping och Södertälje. Hemma i Luleå Energi Arena så har Luleå dock tolv raka segrar och på pappret får hemmalaget bära favoritskapet.
– Det gäller att ta tillvara på matcherna mot topplagen inför det kommande slutspelet. Det är under de matcherna man verkligen tvingas utveckla sig själv för att nå en vinst. Man behöver skära i defensiva misstag, för motståndarna straffar en direkt. Man behöver utföra offensiven lite snabbare, aggressivare och vassare för att producera högprocentiga poäng. Dessutom behöver man vinna kampmomenten. Varje retur och lös boll man kan kämpa till sig kan vara matchavgörande, säger Luleå-tränaren Peter Öqvist och fortsätter:
– Vi vet också att det kommer svänga i matchen, båda lagen kommer få ”runs” och det gäller att behålla fokus och snabbt kunna bryta en negativ trend för att vända tillbaka matchen dit man vill. Ikväll står vi inför en sådan uppgift mot Norrköping. Det gäller att försöka sänka procenten på Kjellboms avslut runt korgen. Det gäller att hålla reda på Lindquist, Jeftic och Darling ute på trepoängslinjen utan att ge övriga guards enkla lägen.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Luleå kan mönstra bästa möjliga lag.

Norrköping åker till Luleå med tio spelare. Skadade Abdou Medjedoub och Hugo Waldeck stannar kvar i Östergötland.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare matcher har slutat: 82-77 till Norrköping, 81-69 till Luleå och senast vann Luleå i Norrköping med 70-64.
* Luleås bäste poänggörare är Brandon Rozzell (femma i poängligan) som snittar 16.5 poäng per match.
* Norrköpings bäste poänggörare är Cole Darling (sexa i poängligan) som snittar 16 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget