Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Uppsala reser till Malmö

Det har blivit dags för säsongens fjärde och troligen sista match mellan Malbas-Uppsala Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Malbas-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 29
När: Fredag 24 februari, kl 19.04
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Förra årets store man i Malbas, Carl Engström, kommer ikväll åter till Heleneholmshallen, nu med sitt nya lag Uppsala. Efter att ha provat några olika klubbar i utlandet så har Carl kommit tillbaka till Basketligan som ett starkt tillskott till ett redan bra lag. Uppsala är lite speciella i Basketligan då de spelar helt utan utländska spelare, men de har många landslagspelare i truppen.
– Vi behöver verkligen vara tuffa och inte vika ned oss. Uppsala spelar inte snällt och ligger på gränsen hela tiden och vi måste klara av det och inte börja tjura. De har ett starkt lag med många som kan göra poäng, vårt transitionförsvar måste fungera bättre än senast mot Södertälje. Jag tycker vi haft en uppåtgående trend de senaste matcherna, men har svårt att prestera i 40 minuter, säger Malbas tränare Henrik Svensson.

Uppsala har tre raka segrar i överlägsen stil hittills under säsongen mot Malbas, men trots detta så varnar tränaren Kevin Gaines starkt för jumbon inför kvällens match.
– Det är klart att vi ska ha inställningen att vi ska vinna och det är klart att vi har bra självförtroende när vi vet att vi har slagit dem tre gånger tidigare. Men – jobbet ska göras. När vi slog dem senast i Malmö gjorde vi en väldigt bra match och det kommer att krävas igen, säger Gaines till UNT:s basketblogg.
 

LÄGET I LAGEN:❓
I Malbas är det oklart om Jordan Peltier kan spela. Peltier stukade foten i tisdagens match mot Södertälje. I övrigt är alla hela och friska.

Uppsala har problem med lite sjukdomar och både Axel Nordström och Anton Gaddefors missar matchen.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala har vunnit de tidigare mötena med 81-50, 93-58 och 97-58.
* Uppsala och Malbas är det två lag som tar minst returer i Basketligan.
* Malbas snittar 65.9 poäng per match. Uppsala 79.6.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget