Fotograf: Montage

Matchguide: Umeå-stjärnan tillbaka mot Borås

När Umeå BSKT ikväll tar emot Borås Basket gör fixstjärnan Rudy Mbemba efterlängtad comeback. Här är senaste nytt!

Vilka: Umeå BSKT-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 29
När: Fredag 24 februari, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

I kväll är det äntligen dags för hemmamatch igen för Umeå. Då kommer klubben med ett glädjande besked: Nyckelspelaren Rudy Mbemba är tillbaka. Vintern har kantats av skador för Umeå. Men när man tar emot Borås under fredagen ser Umeå äntligen en ljusning.

Efter att ha varit borta i ett antal månader på grund av en höftskada så är guarden Rudy Mbemba tillbaka. Ett välbehövligt tillskott för Umeå-laget.
– Rudy är tillbaka. George (Valentine) kommer eventuellt att spela men det beslutas under matchdagen, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till klubbens hemsida.

Umeås fokus är klart och tydligt inför kvällens drabbning: Spela ihop laget inför det kommande slutspelet.
– Vi ska uppfylla krav och förväntningar på vår egen inställning och tuffhet ute på planen samt att nå närmare våra offensiva och defensiva mål, säger Gustavsson.

Tre gånger tidigare under säsongen har Umeå och Borås mötts. Det har slutat med vinst för det senare laget samtliga gånger. Sedan hemmaförlusten mot Jämtland i fredags har Borås tränat på med fokus på jämnare prestationer och på att hitta tillbaka till spelglädjen i defensiven. 93 insläppta poäng, vilket man tillät mot Jämtland, håller inte måttet om man vill vinna och här måste Borås bli bättre.

Borås-tränaren Jonte Karlsson säger att laget haft en helt okej träningsvecka inför bortamatchen mot Umeå. Laget har fokuserat på att hitta jämnhet i sina prestationer.
– Vi hade en svag inledning mot Jämtland, samtidigt som jag måste säga att de var fantastiska. De sköt 65 procent i första halvlek och 9 av 13 på treor, säger Karlsson och fortsätter:
– Umeå är också där, om de har Rudy Mbemba och George Valentine speldugliga. Då kan Umeå också slå de första sju lagen. Rykten gör dessutom gällande att Rudy kanske spelar mot oss. Vi har haft många skador under säsongen, men det är ingenting mot vad Umeå haft. I några matcher hade de bara fem spelare. Det kan vara lätt att få för sig att de är dåliga, men om de har alla med så är de bra. Vi kan absolut inte tro att det finns några dåliga lag. Är du inte redo så får du stryk.
 

LÄGET I LAGEN:❓
I Umeå är det fortsatta frågetecken för en rad spelare. Klart är att Terrence Oglesby missar matchen ikväll, däremot är som sagt Rudy Mbemba tillbaka.

Borås har tolv tillgängliga spelare mot Umeå. Endast långtidsskadade John Brändmark saknas.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens tidigare möten har slutat med tre segrar för Borås: 104-66, 94-87 och 89-54.
* Umeå har fem raka förluster inför kvällens match.
* Umeås George Valentine ligger fyra i returligan med 7.6 returer per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget