Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Högintressant toppmöte i Södertälje

En av säsongens hetaste matcher spelas i Södertälje under fredagen när trean Södertälje Kings tar emot serieledarna BC Luleå. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Södertälje Kings-BC Luleå
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 29
När: Fredag 24 februari, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Mitt i den hektiska spelperioden ställs Södertälje ikväll mot Luleå. Tabellettan Luleå har visserligen spelat ett par matcher mer än Södertälje, men är ändå uppe i 40 poäng jämfört med Norrköping Dolphins 34 och Södertäljes 32. Så i kampen om topplaceringarna är matchen mellan ettan och trean ikväll av lite extra betydelse, även om det är många omgångar kvar än.

Tränaren Peter Öqvist gör sitt tredje år i Luleå, som har haft en stabil säsong med endast fem förluster. Norrbottningarna är heta kandidater till SM-guldet och har en mängd duktiga och talangfulla spelare i laget. Under december och januari hade laget en segersvit på åtta i rad som Nässjö Basket spräckte i slutet av januari, därefter var det Malbas tur att besegra tabellettan i början av februari.

Mellan Södertälje och Luleå står det 1-2 i matcher. Och även om det är svårt att säga var lagen står i förhållande till varandra just nu är det nog ändå Luleå som är den mer formstarka av de två, med tanke på större möjlighet till återhämtning och ett färdigt lagbygge. Kings justeringar i truppen sent under säsongen innebär ett steg tillbaka för att kunna integrera de nya spelarna i laget, och hårt arbete krävs för att på kort tid hitta till en bra och jämn nivå för att inte riskera att halka nedåt i tabellen. Glädjande nog gjorde Thomas Massamba en försiktig comeback i matchen mot Malbas i tisdags, men om Toni Bizaca är tillbaka mot Luleå återstår att se.
– Vi spelar mot ett lag som ligger i toppen just nu och det är stor motivation för oss. BC är ett av de djupaste lagen i ligan med många bra spelare. Tyvärr betalar vi priset för vår framgång i Europa med tolv extra matcher i europacupen, vi har några spelare som fortfarande är skadade men vi försöker ändå att ge max med de spelare som har möjlighet att spela imorgon, säger Södertälje-tränaren Vedran Bosnic till klubbens hemsida.

Peter Öqvist säger så här inför drabbningen mot Södertälje:
– En av de absolut svåraste matcherna i Basketligan är att möta Södertälje på deras hemmaplan. Det blir en jättenyttig utmaning för oss och vi känner oss väldigt inspirerade att åka till Södertälje för denna match. Vi kommer att vara tvungna att göra något riktigt bra för att ha en chans.
– Vi måste spela ruggigt bra lagförsvar. Södertälje har riktigt bra spelare på varje position och vi måste spela balanserat och få till ett bra lagförsvar. De är stora under korgarna med sina centrar och vi måste få kontroll på deras screen och rull-spel utan att tappa deras skyttar på svaga sidan eller utifrån perimetern. Och vi måste göra ett bra jobb i returtagningen.
– Offensivt handlar det mycket om att få upp tempot och farten i anfallsspelet, att få upp aggressiviteten på en hög nivå. Ärligt talat så har det varit lite svagt från vår sida med det de senaste bortamatcherna. Vi måste bli aggressiva och hungriga även på bortaplan.
 

LÄGET I LAGEN:❓
I Södertälje är det oklart ifall Toni Bizaca kommer till spel. Den kroatiske stjärnan har missat de senaste matcherna på grund av sjukdom.

Luleå kan troligen mönstra bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Luleås samtliga fem förluster har kommit på bortaplan.
* Toni Bizaca ligger tvåa i poängligan med 18.1 poäng per match i snitt.
* Luleås Yannick Anzuluni ligger trea i returligan med ett snitt på 7.8 returer per match.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget