Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Södertälje ställs mot Malbas

En match spelas i Basketligan herr under tisdagskvällen. I Täljehallen gästas Södertälje Kings av Malbas. Här är senaste nytt!

Vilka: Södertälje Kings-Malbas
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 15
När: Tisdag 21 februari, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Det täta spelschemat fortsätter för Södertälje, som efter bortaförlusten mot Norrköping Dolphins i fredags tar emot Malbas ikväll och därefter BC Luleå på fredag. Södertälje hade innan de två senaste förlusterna sju segrar i rad och ligger på tredje plats i tabellen där man närmar sig de andra lagen i antalet spelade matcher. För Malbas är läget betydligt mindre upplyftande med tanke på sistaplaceringen i tabellen och endast två vinster under säsongen.

Inför säsongen tvingades Malbas börja om med ett i stort sett nytt lag där de allra flesta bytts ut. En av de få som bidrog till kontinuitet är lagkaptenen Fredrik Larsson, som bröt kontraktet med klubben i januari i år när han valde att utnyttja en utlandsklausul. Dessvärre blev det aldrig något utlandskontrakt för Larsson, men Malbas valde trots det att gå vidare med en ersättare, den amerikanske centern Joshua Ritchart, som har spelat tre matcher och snittat 13.3 poäng och fem returer. Flest poäng i laget snittar Ritcharts landsman, guarden Adrian Rodgers, 15.2, medan den danske U-landslagscentern Lasse Elbaeck tar flest returer, 6.7.

Malbas har det inte bara tufft tabellmässigt sett utan även ekonomiskt, vilket också är ett skäl till att spelarbudgeten är begränsad. Men trots motgångarna visade laget upp stark karaktär genom att besegra Luleå i början av februari. Södertälje å sin sida sliter med att hålla nivån uppe under de tuffa förutsättningarna som råder. Thomas Massamba har lyst med sin frånvaro i de senaste matcherna och mot Dolphins vilade även Toni Bizaca på grund av sjukdom. Men Södertälje har vunnit lagens två tidigare möten under säsongen med över 20 poäng och har oddsen på sin sida även den här gången.
– Malbas är ett lag som ger max i varje match med den kvalitet de har. De är väldigt välcoachade, vi måste vara hundra procent om vi vill vinna. Särskilt nu när vi har problem med skador och har spelat många matcher utan fullt lag. Det kan motivera oss att jobba mer och varje spelare måste ge extra i den här situationen. Vi kommer att bestämma efter träningen ikväll (läs måndag) vem som spelar, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic till klubbens hemsida.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje saknar troligen Thomas Massamba. Frågetecken finns kring Toni Bizacas medverkan.

Malbas kan troligen ställa upp med bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Säsongens två tidigare möten har slutat 74-52 och 90-61 till Södertälje.
* Malbas-center Lasse Elbaeck återfinns på sjätte plats i returligan med 6.7 returer per match i snitt.
* Södertälje snittar 79.5 poäng per match. Malbas 65.7.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Malbas hemsida inför matchen

Dela inlägget