Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Stark vändning av Norrköping

Södertälje Kings såg ut att knipa en seger borta mot Norrköping Dolphins. Men i slutperioden vände hemmalaget på matchen och vann till slut med 73-62. Här är höjdpunkterna!

Dolphins tog emot ett garanterat revanschsuget Södertälje Kings som snabbt ville komma tillbaka efter tisdagskvällens kollaps hemma mot Jämtland. Lagen har vunnit sina två tidigare spelade hemmamatcher och nu börjar det bli viktigt med placeringarna med nio matcher kvar för Dolphins inför det stundande slutspelet.

Full fokus från start från båda lagen men det tar över två minuter innan Dolphins gör matchens två första poäng som även ger ”and one”. Dolphins aggressiva defense ger Kings stora problem och det tar fyra minuter innan man drar i en trea från downtown som är lagets första poäng, men då är det full fart framåt och det är tvärnit för hemmalaget. Quarter ett vinns av Kings med klara 20-13. Från golvet gör Dolphins 4/15 mot Kings 8/14.

Kings öppnar andra quartern med fem raka och Dolphins har stora problem att få i bollen men så, vid 13-25, gör Dolphins ett run på 8-0. Sedan följer ett par egendomliga avblåsningar men spelarna visar styrka och vänder det till något positivt istället. Dolphins krigar hem quartern och håller Kings på åtta poäng medan man själva gör 15 och ställningen är lika, 28-28, i halvtid.

Kings går ut starkast i tredje quartern och ger sig ett försprång på sju poäng, 36-43, mycket vare bra trepoängsskytte medan Dolphins ser tunga ut. Coach Adnan Chuk tar timeout för att styra upp skeendet men Kings behåller sitt försprång på sju poäng och man vinner quartern med 23-16 och är alltså sju upp, 51-44, inför avgörandet.

Sista quartern börjar med ett run på 7-0 från Dolphins och det är momentum för hemmalaget som gör 12-2 till 56-53 och coach Vedran Bosnic tar timeout med cirka fyra minuter kvar. Dolphins är heta och bjuder publiken på en del godsaker, men Kings har inga planer på att lägga ner. Dolphins är ändå för starka i slutskedet av matchen men vid 67-57 och 1.47 minuter kvar tar Kings timeout. Då får Dolphins tre fouls på åtta sekunder och Kings kan närma sig lite. 49.88 kvar och Kings sänker en trea till 69-62 och ny timeout från Dolphins. Quartern vinns av hemmalaget med förkrossande 29-11 och matchen med 73-62.

Så här sa hemmalagets tränare Adnan Chuk efter matchen:
– Det var en tuff match mot ett bra lag med fullt av karaktärer och vi har haft en hel vecka på oss för förberedelser men sent igår kväll fick jag reda på att Abdou Medjedoub hade brutit ett ben i handen vilket innebar att vi var tvungna att göra nödvändiga strategiska ändringar. Vi gör i stora delar en mycket bra match och jag är stolt över spelarna, inte minst 37-åringen Jocke Kjellbom som på grund av Abdous skada var tvungen att spela över 36 minuter. Vi biter ihop bra i sista och kan då dra det längsta strået.

Vedran Bosnic, tränare i Södertälje:
– Stort grattis till Dolphins men jag kan inte vara besviken då vi kom till spel utan både Toni Bizaca (feber) och Thomas Massamba (småskador). Vi en gjorde mycket bra match och jag är stolt över spelarna men detta med förlusterna är ett pris vi får betala bara för att vi gjorde succé i Europaspelet där vi gav Sverige goda rankingpoäng. Vi har ett tätt schema just nu med fyra matcher på elva dagar så det gäller att hålla ut.

MATCHFAKTA:
Norrköping–Södertälje 73–62

(13–20, 15–8, 16–23, 29–11)
Poäng, Norrköping: Joakim Kjellbom 22, Cole Darling 20, Johnell Smith 10, Mikael Lindquist 9, Dejan Jeftic 6, Tim Schüberg 3, Mikkel Plannthin 3.
Södertälje: Valter Lindström 14, Davis Lejasmeiers 11, Lazar Radosavljevic 9, Darien Brothers 9, Delvon Johnson 9, Tanel Kurbas 7, Nicholas Spires 3.
Publik: 741.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget