Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

TV: Nässjö tog planenlig seger

I en mycket känslosam match tog Nässjö Basket säsongens fjärde raka seger mot Malbas, 103-79. Här är matchens höjdpunkter!

Nässjö Basket vinner kvällens match inför en fullsatt Nässjö Sporthall med 103-79. Nässjö kom ut heltaggade och tillsynes avgjorde matchen redan under den första perioden, men Malbas gjorde det bra och jobbade sig in i matchen på ett riktigt bra sätt men Nässjös tyngd och bredd avgjorde i sista perioden.

Malbas har gjort det riktigt bra på slutet och vilket en seger mot BC Luleå samt en hårfin förlust mot Norrköping Dolphins visar, så visst var Nässjö förvarnade. Nässjö kom ut starkt efter en känslosam tyst minut för att hedra minnet av tränaren Raul Jimenez och spelarnas uppvärmningströjor visade att denna kväll var för Jimenez.

Nässjö kopplade ett starkt grepp om matchen och 28-14 efter tio minuter är ett starkt statement av hemmalaget. Aggressivt försvar som tvingade Malbas att gång efter gång avsluta från svåra lägen och med en bra bollrörelelse offensivt så kunde Nässjö dra ifrån ordentligt. Kristian Heder Ternell byttes in efter knappt sju minuter och redan några sekunder senare presenterade han sig med sin första av totalt sex trepoängare denna kväll.

Den andra perioden vill nog hemmalaget inte prata länge om. Malbas visar och då främst genom amerikanske Joshua Ritchart att de inte givit upp denna matchen och Malbas tar över taktpinnen ute på banan. Helt plötsligt och helt oväntat ser hemmaspelarna osäkra ut och Malbas utnyttjar detta maximalt. Malbas vinner perioden med 28-23 och det skiljer endast nio poäng i halvtid.

Den tredje perioden startar intensivt från båda lagen och är jämn några minuter, men sedan verkar det som att Nässjös skicklige center Dartaye Ruffin har bestämt sig att nu räcker det. Ruffin tar över hela hallen och är en gigant över hela banan. Han fullständigt pulvriserar sina motståndare och visar verkligen att han är en av ligans bästa centrar. Nässjö drar ifrån, vinner perioden med 24-19 och har en ledning med 14 poäng inför period fyra.

Nässjö fortsätter dominera allt som händer i den sista perioden mot ett tröttkört bortalag. Den fulltaliga publiken bjuds på mycket basketgodis signerat lagkapten Karim Wazzi och det syns lång väg hur Nässjö-spelarna njuter av att kunna spela helt avslappnat sista tio. Nässjö vinner helt rättvist men stor cred till Malbas som verkligen bjuder upp till match trots sitt minst sagt tråkiga tabelläge.

Nässjö har mängder av spelare som kan stiga fram och ikväll var det Heder Ternell och Ruffin som var de främsta korten, men övriga spelare gör det också bra och Nässjös bredd kommer vara viktig i den sista delen av grundserien samt i kommande slutspel. Närmast väntar en svår bortamatch mot ett formtoppat Jämtland som just nu verkar helt ostoppbara vilket två raka bortasegrar mot Södertälje och Borås bevisar.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Malbas 103–79

(28–14, 23–28, 24–19, 28–18)
Poäng, Nässjö: Dartaye Ruffin 26, Kristian Heder Ternell 20, William Gutenius 11, Reginald Johnson 9, Jonathan Peleg 9, Mantas Griskenas 8, Daniel Eliasson 7, Austin Barnes 5, Wictor Grenthe 5, Karim Wazzi 3.
Malbas: Joshua Ritchart 25, Jordan Peltier 18, Adrian Rodgers 18, Lasse Elbaeck 8, Sebastian Åris 6, David Terins 2, Kasper Hagberg, Marko Marinkovic.
Publik: 1 200.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget