Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Malbas gästar Nässjö

Det har blivit dags för säsongens fjärde möte mellan Nässjö Basket-Malbas. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Nässjö Basket-Malbas
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 28
När: Fredag 17 februari, kl 18.34
Var: Nässjö Sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Nässjö och Malbas står inför lagens fjärde drabbning denna säsong och matchen är av högsta betydelse för hemmalaget. Efter förluster i senaste omgångarna trots bra insatser mot såväl Borås som Uppsala, så måste nu Nässjö vinna, för att hänga på lagen som befäster platserna före i serietabellen.

Nässjö har vunnit tre raka mot Malbas och även om Malbas stretat mot på ett bra sätt, så har Nässjö vunnit med klara siffror. Inför fredagens match så är Malbas närmast avsågade gällande slutspelschans medan Nässjö strider med Jämtland, Uppsala och Borås om viktiga positioner inför kvartsfinalspelet.

Malbas är absolut inte slagna på förhand och deras seger för någon vecka sedan mot tabellettan BC Luleå visar vilket kunnande det finns i laget och Malbas förtjänar att tas med högsta respekt.
– Det är svårt för mig att prata om den här matchen, den första på hemmaplan efter att Raul (Jimenez) avled. Vi vill vinna mer än någonsin och tillägna honom en seger. Trots att vi har två förluster i rad tycker jag att laget gör ett bra jobb, vi är på rätt väg. Malbas kommer inte bli någon enkel match och de ska kredd för hur de hanterar säsongen, säger Nässjös tränare Felix Alonso.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö har inga nämnbara avbräck.

Malbas ser ut att ställa upp med ordinarie lag.

NOTERA ATT: ✍️
* 78-68, 82-68 och 91-54 till Nässjö – så har säsongens tidigare möten slutat.
* Malbas två segrar den här säsongen har kommit på hemmaplan.
* Nässjös sponsorer bjuder på entrén i kväll.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Malbas hemsida inför matchen

Dela inlägget