Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Luleå stora favoriter mot Umeå

För fjärde gången denna säsong ställs BC Luleå mot Umeå BSKT. Här är senaste nytt inför fredagskvällens match!

Vilka: BC Luleå-Umeå BSKT
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 28
När: Fredag 17 februari, kl 19.04
Var: Luleå Energi Arena, Luleå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Ikväll kommer Umeå BSKT och besöker Luleå. Ett Umeå som varit svårt skadedrabbat under i stort sett hela säsongen. Umeå ligger parkerat på åttonde och därmed sista slutspelsplats med åtta poäng, 14 efter tabellsjuan Nässjö. Hotet underifrån är Malbas som ligger fyra poäng efter. Med Luleå i tabelltopp och Umeå på sin nuvarande plats kan det mycket väl vara så att lagen möts i kvartsfinal senare i vår.

Förra säsongen var Umeå en nemesis för BC Luleå när de knep två vinster under grundserien och vis av skadan, samt en snöplig förlust mot Malbas för inte så länge sedan kommer Luleå att vara rejält förberedda för kvällens match.
– Den gångna veckan har inneburit en ganska tuff träningsbelastning. Intensiteten har varit god och vi jobbar stenhårt med att fortsätta driva upp tempot och intensiteten i vårt spel. Parallellt gnuggar vi på med att försöka minimera våra individuella misstag, både offensivt och defensivt för att bli så effektiva som möjligt. Senast mot Jämtland genomförde vi andra halvlek på ett mycket bra sätt. Försvarsinsatsen var mycket bra och offensivt kunde diktera tempot tack vare det. Ikväll gäller det att nå samma defensiva nivå som i andra halvlek mot Jämtland, annars kommer det att bli en jämn historia. Det gäller att vi håller tempot högt och att vi kan utnyttja vår bredd för att trötta ut Umeå över 40 minuter, säger Luleås tränare Peter Öqvist.

Så här säger Umeås tränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg:
– Vi har inte haft så mycket folk under en period, men stämningen är bra och de som är med kör hårt på korta och intensiva träningar.
– Luleå är ligaetta och vi tänker lite i de banorna att vi ska mötas i norrderby i SM-kvartsfinal i början av april. Så nu får vi se om vi testar lite grejer.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Inga nämnbara skador eller avbräck i Luleå.

I Umeås laguppställning är det fortsatta frågetecken för en rad spelare. Klart är att Rudy Mbemba och Terrence Oglesby missar matchen.

NOTERA ATT: ✍️
* Igår (torsdag) stod det klart att assisterande tränaren Mikael Blomqvist lämnar Umeå. Istället får han ett nygammalt uppdrag – som tränare för Udominate.
* Luleå har vunnit säsongens tre tidigare möten; 92–53, 74–56, 91–56.
* Luleå är det lag som snittar flest åskådare i Basketligan: 1 852.

LÄS MER: 📒
Luleås hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget