Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Södertälje tar emot Jämtland

En match spelas i Basketligan herr under tisdagskvällen. I Täljehallen gästas Södertälje Kings av Jämtland Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Södertälje Kings-Jämtland Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 7
När: Tisdag 14 februari, kl 19.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

I kväll tisdag gästas Södertälje av Torbjörn Gehrkes Jämtland i det tredje mötet för säsongen. Lagen möttes första gången strax innan jul och då drog Jämtland det längsta strået, varpå Södertälje tog revansch på hemmaplan i början av februari. Det innebär att det står 1-1 i matcher inför kvällens möte.

Södertälje vann med liten marginal mot Uppsala Basket i lördags (71-68) och fick lägga mycket energi på att ta sig ur ett envist underläge som höll i sig ända in i den fjärde perioden. Jämtland å sin sida förlorade senast mot BC Luleå (78-89) på hemmaplan, men vann dessförinnan stort över Norrköping Dolphins.

Jämtland har en tid tvingats spela utan Dino Cinac, som skadade sig i förlustmatchen mot just Södertälje i början av februari. Detta innebär ett stort avbräck för laget med tanke på att Cinac är en av de absolut viktigaste spelarna i laget och näst bäste poänggörare (18.5 per match) i Basketligan herr efter Toni Bizaca (18.6). Cinac är stor och kraftfull och utan honom blir laget ett nummer mindre i insideområdet.

Under Cinacs frånvaro har Södertälje-sonen Samuel Berkelund, ny för säsongen, och hans amerikanska forwardkollegor Mike Bruesewitz och Preston Purifoy fått dra ett tyngre lass i egenskap av sin storlek. Viktiga figurer på bakplan är guarderna Jabril Durham (flest assists i ligan; 6.2 per match), Niklas Larsson och estländaren Jaan Puidet. Medelåldern i laget är låg och inför säsongen flyttades de blott 16-åriga Oliver Gehrke och Adam Johansson upp från utvecklingslaget, liksom Adams 18-årige bror Daniel Johansson.

Tabellsexan Jämtland med sina hittills elva vinster och 12 förluster har överraskat förr och det finns nog ingen risk för underskattning från hemmalagets sida. En nackdel för Södertälje är framför allt det tuffa spelschemat, som minimerar tiden för förberedelse och scouting mellan matcherna.

Så här säger Jämtlands tränare Torbjörn Gehrke till Östersunds-Posten inför matchen:
– Vi får inte gå bort oss i vårt försvarsspel. Poäng kommer inte vara något problem för oss. Vi måste kunna hantera deras ”pick-och-rull”-anfall. De har ett storleksmässigt övertag på oss också.
 

LÄGET I LAGEN:❓
I Södertälje är det frågetecken för landslagsguarden Thomas Massamba, som varit skadad de senaste veckorna.

Jämtland saknar fortfarande Dino Cinac. Dessutom är laget fortfarande sargat från sviterna av magsjuka. Anton Kobylak-Berglund vilade från måndagens träning men väntas spela i kväll.

NOTERA ATT: ✍️
* 86-78 till Jämtland respektive 83-78 till Södertälje – så har det tidigare två mötena slutat.
* Jämtland är det lag i ligan som snittar flest poäng per match: 84.9
* Jämtlands Jabril Durham leder assistligan med 6.2 assist per match i snitt.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget