Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Basketfest i Södertälje

Det är bäddat för en härlig basketfajt i Täljehallen under lördagen när Södertälje Kings tar emot Uppsala Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Södertälje Kings-Uppsala Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 27
När: Lördag 11 februari, kl 15.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Efter Södertälje och Uppsalas första och hittills enda möte för säsongen i början av december lämnade Kings IFU Arena med en seger i bagaget. Inför returmötet i eftermiddag är situationen dock en annan för Uppsala, som har fått ordentlig förstärkning i laguppställningen sedan dess i form av Anton Gaddefors, Carl Engström och Oluoma Nnamaka.

Gaddefors är äntligen tillbaka efter sina envisa skadeproblem vilket innebär att Uppsala är en värdefull resurs rikare. Engström inledde säsongen i Spanien och hade därefter en tryout i Litauen, men återvände sedan till Sverige där han anslöt till Uppsala i början av januari. 38-årige Nnamaka är egentligen pensionerad från basketen sedan 2015, men har valt att komma tillbaka för att hjälpa laget och klubben i den tuffa situation som råder. Anmärkningsvärt är att Nnamakas inhopp i laget är helt fri från ekonomisk ersättning.
– Uppsala är ett lag som jag tycker om att se spela, inte bara när jag gör scoutingförberedelser när mitt lag ska möta dem, de spelar smart och organiserad basket. Med Carl, Nnamaka och Gaddefors har de kvalitet i laget, det kommer att bli en väldigt svår match. Vi måste spela 100% om vi ska vinna matchen, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic till klubbens hemsida.

Uppsala har haft en turbulent säsong med ekonomiska problem och överhängande konkurshot, och i början av december bröt dessutom klubben kontraktet med centern Odin Lindell. Trots det har laget en konkurrenskraftig trupp som i och med de senaste tillskotten är att räkna med i kampen om plats 1-4.

Södertälje fortsätter att skörda viktiga segrar trots att spelschemat är hektiskt med anledning av antalet spelade matcher, som fortfarande är färre än de andra lagens. I tisdags var det återigen Umeå BSKT som stod för motståndet, en match som Södertälje vann komfortabelt med 102-59. Det bekväma läget gav tränare Bosnic möjlighet att rotera spelarna ordentligt och hela sju stycken spelare kom upp i tvåsiffrigt, varav Darien Brothers blev poängbäst med 15.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje har frågetecken kring Thomas Massamba och Lazar Radosavljevic.

Uppsala ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Det är fri entré till matchen.
* Lagen har mötts en gång tidigare under säsongen, då vann Södertälje med 84-76.
* Södertäljes Toni Bizaca leder poängligan med ett snitt på 18.7 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Uppsalas hemsida inför matchen

Dela inlägget