Fotograf: Johan Löf / Bildbyrån

TV: Luleå vände och vann

Hemmalaget Jämtland Basket hade ledningen i halvtid. Men med en stark andra halvlek vände BC Luleå på matchen och vann med 89-78. Här är höjdpunkterna!

Luleå blev för svåra igen. Jämtlands skytte i fjärde blev kostsamt. Matchen slutade 78–89 efter att Jämtland haft ledningen med 6 poäng i halvlek.

Norrköping inledde starkt och ställningen var 10–15 och 13–18 när Jämtland gjorde ett ryck med 13–0. Jämtland fortsatte spela riktigt bra och ledde med sex poäng och hade sista anfall i slutet av första. Tyvärr tappades bollen och i stället kunde Luleå lägga i en tvåa i slutsekunden. Perioden slutade 28–24. Gustav Hansson gjorde ett bra inhopp, på dryga fyra minuter gjorde han åtta poäng, varav två treor.

Jämtland drog ifrån så sakteliga under den andra perioden. Vid 39–28 fick Luleå ta timeout. Den hjälpte till viss del. Lite av försprånget kunde ätas upp och ställningen i halvtid var 56–50. Jämtland hade dominerat returtagningen. Det stod 22–15 i halvtid. Jämtland hade sju turnovers mot Luleås fyra. Jämtlands trepoängsskytte var helt okej, 50 % jämfört med Luleås 30. På tvåpoängarna var dock Luleå något bättre, Jämtland sköt 56 % och Luleå 63.

Tredje perioden inleddes med två raka treor av Luleås Brendan Rozzell och Torbjörn Gehrke tog timeout redan efter 30 sekunder. Efter ytterligare 2,5 minut hade Luleå gjort 13–2 och Gehrke fick ta ytterligare en timeout. Den andra hjälpte något. Jämtland fick stopp på blödningen och lade i en och annan poäng ibland så det var helt jämnt, 71–71 när den tredje perioden slutade.

Den fjärde perioden blev poängsnål och Jämtlands skytte fungerade inte alls. Jämtland lyckades bara sätta en tvåa på sju försök och en trea på sju försök. Luleå hade också inledningsvis svårt att göra poäng men det lossnade till slut och Luleå kunde till slut vinna ganska komfortabelt. Matchen slutade 78–89.

Mike Bruesewitz var poängbäst i Jämtland med 18 poäng. Dessutom tog Mike tio returer och fyra steals och valdes till matchens bäste hemmaspelare. Gustav Hanssons första halvlek och Jaan Puidets åtta poäng, nio returer och två steals förtjänar också omnämnande. Puidet sög åt sig massor av lösa bollar och var väldigt nyttig.

Preston Purifoy:
– Vi gjorde bara 22 poäng i andra halvlek, det duger inte. Det kanske berodde på trötthet, vi har en del skadade spelare vilket sliter mycket på de andra. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek men vi klarade inte av att hålla samma höga kvalitet i den andra. Men vi har gott självförtroende i laget nu.

Peter Öqvist, Luleås tränare:
– Jämtland spelade aggressivt och sköt bra i den första halvleken. I den andra halvleken gör vi försvaret mycket bättre. Vi håller dem på sju poäng i fjärde, mycket bra och jag är mycket nöjd med hela andra halvlek..

Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland:
– Jag är förstås besviken. Vi var klantiga, ja, otroligt korkade i den andra halvleken. De satte en spelare på Durham, Denzel Andersson, som inte ska vara på honom och vi hanterar det oerhört illa. Jag fick bränna två timeouts tidigt för att få någon ordning på det.
– Vi släpper faktiskt in mindre poäng i tredje och fjärde än vad vi gör i första och andra så det var inget ras. Men jag ger cred till Luleå. De testade något och lyckades. Vi var nog trötta på slutet och tog dåliga beslut.

MATCHFAKTA:
Jämtland–Luleå 78–89

(28–24, 28–26, 15–21, 7–18)
Poäng, Jämtland: Mike Bruesewitz 18, Jabril Durham 15, Preston Purifoy 15, Gustav Hansson 10, Jaan Puidet 8, Niklas Larsson 5, Oliver Gehrke 5, Samuel Berkelund 2.
Luleå: Brandon Rozzell 18, Quinton Upshur 17, Tom Lidén 17, Adam Rönnqvist 12, Yannick Anzuluni 12, Anton Saks 8, Denzel Andersson 3, Brice Massamba 2.
Publik: 1 032.

Text: Johan Bjurström (Jämtland Basket)

Dela inlägget