Fotograf: Montage

Matchguide: Kan Malbas skrälla igen?

Två matcher spelas i Basketligan herr under fredagskvällen. I Malmö tar Malbas emot Borås Basket. Här är senaste nytt!

Vilka: Malbas-Borås Basket
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 27
När: Fredag 10 februari, kl 19.04
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Borås blev första laget att förlora mot Malbas under årets säsong. I tisdags slog skåningarna serieledande BC Luleå med 81-77. Och nu, bara några dagar senare, är det dags för Borås andra resa till Malmö den här säsongen. Ska det bli revansch- eller skräckresa?

Malbas gör just nu den svåra andrasäsongen i Basketligan. 2-20 är facit för Malmö-laget så här långt. Man kan lugnt säga att de inte är bortskämda med segrar. Men man ska även ha i minnet att de två segrarna har kommit mot serieledande BC Luleå och mot just Borås Basket, som ligger fyra i tabellen. Heleneholms sporthall är inte längre något ställe man bara åker till och plockar poäng. Numera är det rent av skräck bland övriga ligaklubbar. Ingen vill vara den som förlorar mot jumbon ju. Och Borås vill definitivt inte vara första lag att förlora två matcher mot Malbas.
– Det är imponerande att Malbas har det krutet i sig efter en säsong med så många förluster som de haft. De har ju slagit oss. I tisdags slog de BC Luleå ”rakt upp och ner”. Jag beundrar Henrik Svensson (tränaren) otroligt mycket för det engagemang han har och det jobb han gör, trots att de fått så mycket stryk. Det här blir en stentuff match och vi har förberett oss så bra vi kan med scouting. Sedan vet vi inte riktigt hur deras nya amerikan är. Men klart är att man inte bara åker och hämtar två poäng i Malmö, säger Borås-tränaren Jonte Karlsson till klubbens hemsida.

Så här går Henrik Svenssons tankar inför kvällens match:
– Det är alltid lite speciellt för mig att möta Borås. Det är min moderklubb, jag känner många i och runt klubben och har många fina minnen därifrån. Jag tror vi har en ganska bra chans att vinna om vi kan fortsätta spela smart anfallspel och slita i försvaret som vi gjorde både förra fredagen och i tisdags. Det handlar om 40 minuters full koncentration att följa vår gameplan. Sedan får vi se i vilken form Borås är. De har ju varit upp och ned, men har en fantastiskt bred och rutinerad trupp.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas saknar troligen amerikanen Josh Ritchart som fortfarande ligger däckad av influensa. Tadas Kvederavicius slog av en tand senast mot Luleå, men lär komma till spel.

Saknas i Borås gör John Brändmark (ljumske), Jerome Seagears (höft) och Daniel Thuresson (feber).

NOTERA ATT: ✍️
* Malbas vann mötet mellan lagen i Malmö med 78-75. I Västergötland vann dock Borås med hela 77-49.
* Borås främste poänggörare är Jakob Sigurdarson med ett snitt på 12.9 poäng per match.
* Malbas snittar blygsamma 65.5 poäng per match. För Borås är snittet 78.6.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget