Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Umeå mot Norrköping först ut

Den 27:e omgången av Basketligan herr tjuvstartar under torsdagen då Umeå BSKT får besök av Norrköping Dolphins. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Umeå BSKT-Norrköping Dolphins
Vad: 🇸🇪 Basketligan herr, omgång 27
När: Torsdag 9 februari, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv
Livescore: 📋 Basketsverige.se

Både Umeå och Norrköping kommer från svaga insatser tidigare i veckan. Umeå föll klart hemma mot Södertälje Kings (102-59) medan Norrköping gästade Jämtland Basket där Östersunds-laget vann med klara 83-59.
– Vi tränade imorse (läs onsdag) innan vi satte oss på bussen för en cirka fem timmar lång färd till Umeå och väl där kör vi en videoanalys ikväll och en träning imorgon bitti inför matchen. Tendensen i matchen mot Jämtland fanns redan i fredags hemma mot Malbas men då lyckades vi steppa upp och ta en seger vilket inte alls fungerade igår. Det är naturligtvis tråkigt att förlora och på det sätt som vi gjorde det på men grabbarna är professionella och vi glömmer de dåliga bitarna och tar med oss det som var bra. Senast, i november, när vi mötte Umeå i Umeå Energi Arena var en lågpoängsmatch som vi lyckades vinna med 62-56, så vi vet vad som krävs, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk.
 

LÄGET I LAGEN:❓
Umeå saknar fortsatt Rudy Mbemba, Terrence Oglesby och Johan Pierre. Saknas gör troligen även George Valentine och Johan Rönström som båda stod över senast.

Norrköping kan ställa upp med ordinarie lag.

NOTERA ATT: ✍️
* Umeå och Norrköping är två av de lag som snittar minst poäng i Basketligan per match: 71.6 respektive 77.1.
* Norrköping har segrat i säsongens tidigare möten: 62-56 och 99-79.
* Skadade Umeå-stjärnan Terrence Oglesby ligger sjua i Basketligans poängliga med ett snitt på 15.9 poäng per match.

LÄS MER: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget