Fotograf: Sebastian Lindberg / Bildbyrån

TV: Jämtland körde över Norrköping

Efter en jämn och oviss första halvlek var det inget snack i andra. Jämtland Basket körde över Norrköping Dolphins, 83-59. Här är höjdpunkter från matchen!

Jämtland utan sin kanske största stjärna Dino Cinac och utan Olle Lundqvist avfärdade Norrköping ganska enkelt. Segersiffrorna skrevs till 83–59.

Norrköping kom till spel med fullt lag medan Jämtland hade ett par spelare borta, nämligen Dino Cinac och Olle Lundqvist. Frånvaron av Cinac gjorde att Jämtland fick spela ett annorlunda spel, det syntes att hemmalaget försökte med mycket fart och snabba omställningar. Det var Jabril Durham som i första hand hade som uppgift att se till att det gick fort från egen korg till motståndarnas och det skötte han med den äran.

Jämtland skötte sig alldeles utmärkt under den första perioden. Norrköping startade bäst men Jämtland fick snart ordning på spelet. Mike Bruesewitz stoppade i åtta poäng, tog två returer och hade en assist. Jämtland fick full utdelning på straffkasten. De satte åtta av nio, det enda som missades (Bruesewitz) var det sista men den returen nöp Anton Kobylak-Berglund och lade i en tvåa.

Andra perioden blev väldigt poängsnål. Inget av lagen gjorde just några poäng. När Norrköping tog timeout med 2.43 kvar av perioden hade Jämtland endast mäktat med att göra åtta poäng. Norrköping hade endast gjort fem! Sedan avslutade Norrköping perioden med att göra 7–0 och Jämtland gick till halvtidsvila med ledning 34–32. Returerna gick den första halvleken knappt till Dolphins, 19–21. Jämtland hade sex turnovers mot Norrköpings nio. Skyttet var sisådär från båda hållen, båda sköt 45% på tvåor. Norrköping sköt 38 % på treor jämfört med Jämtlands mediokra 20. Däremot sköt Jämtland 91% på straffar jämfört med Norrköpings 50.

Tredje perioden gick helt och hållet till hemmalaget. Jämtland spelade bra försvar och höll Norrköping på 11 poäng. Durham började träffa rätt och lade i elva poäng. Gustav Hansson satte sju, bland annat sänkte han en trea på klockan i ett trängt läge. Mycket snyggt! Jämtland ledde med 60–43 när tredje perioden tog slut. Den fjärde perioden blev aldrig spännande, Jämtland höll avståndet och kunde lufta bänken på slutet utan att Norrköping tog in något. Matchen slutade med 24 poängs seger, 83–59.
– Alla spelarna i laget steppade upp i kväll när Cinac saknades. Vi fick spela snabbare för att kompensera hans frånvaro. Många i laget satte tvåsiffrigt och det var en av våra bättre matcher i år med tanke på att Cinac saknades. En laginsats helt enkelt, säger Jämtlands Jabril Durham.

Adnan Chuk, Norrköpings tränare:
– All cred till Jämtland, en välförtjänt seger. Vi kom tillbaka i slutet av andra perioden fast jag tror det mera berodde på att Jämtland hade en dålig period då och inte på att vi hade en bra.

Hemmalagets tränare Torbjörn Gehrke:
– Vi var aggressiva i försvar, nu när vi endast hade en stor kille så försökte vi äta upp så många av Norrköpings sekunder som möjligt och spela aggressivt för att skydda Bruesewitz. Vi var underlägsna i storlek när vi inte kunde spela Cinac. Jag kände mig nervös trots ledning med 15-16 poäng, Norrköping är bra och jag kände mig aldrig säker.

MATCHFAKTA:
Jämtland–Norrköping 83–59

(26–20, 8–12, 26–11, 23–16)
Poäng, Jämtland: Jabril Durham 15, Jaan Puidet 14, Gustav Hansson 14, Preston Purifoy 14, Mike Bruesewitz 14, Niklas Larsson 8, Anton Kobylak-Berglund 2, Oliver Gehrke 2.
Norrköping: Joakim Kjellbom 16, Cole Darling 11, Tim Schüberg 8, Mikkel Plannthin 7, Abdou Medjedoub 6, Fredrik Larsson 5, Mikael Lindquist 3, Johnell Smith 2, Edvin Stark.
Publik: 952.

Text: Johan Bjurström (Jämtland Basket)

Dela inlägget